Vælg den rigtige toilettype

Vælg den rigtige toilettype

16. september 2022 19 Af redaktionen_dk

Hvis du er i kan med at bygge nyt hus eller renovere dit badeværelse, har du helt sikkert overvejet valget af dit toilet. Mens der tidligere overordnet kun fandtes en type toilet, er toilettet i stigende grad blevet en genstand som man kan bruge til at skabe det rette udtryk i hjemmet. Desuden er valget af toilet også af praktisk betydning, da visse toiletter hjælper med at gøre rengøring meget nemmere, mens andre ikke bruger lige så meget plads. Læs med herunder og bliv lidt klogere på, hvilke toilettyper der findes.

Væghængte toiletter

Generelt kan toiletter inddeles i to typer: Væghængte og gulvstående. Det væghængte er den nyes type af de to. Den helt store fordel ved det væghængte toilet er, at det giver en meget nemmere rengøring af badeværelset, da gulvet under toilettet nemt kan vaskes. Hvis du samtidig vælger en såkaldt rimfree løsning uden skyllekant, giver det en meget nem rengøring. Til sidst findes der også modeller, hvor brættet nemt kan tages af under rengøring, så hvis du finder et toilet med de tre kendetegn, får du sandsynligvis ikke nemmere rengøring. Hvis du har set et væghængt toilet, har du sikkert bemærket, at latrinen ikke er synlig, som den typisk er ved gulvstående toiletter. Det skyldes, at den installeres i væggen bag toilettet. Af den grund er et væghængt toilet typisk en dyrere løsning, både i forbindelse med montering og eventuelle reparationer, som indebærer cisternen. Det kræver desuden også, at der er plads i væggen, hvilket kan være en udfordring i fx mindre lejligheder. Til sidst vil de fleste nok også mene, at et væghængt toilet er den mest æstetiske løsning.

Gulvstående toiletter

De gulvstående toiletter er som nævnt de traditionelle og sikkert også dem, du har set flest af. Sammenlignet med væghængte er de billigere samt nemmere at reparere og derfor manges foretrukne. Du har mange af de samme muligheder med et gulvstående toilet, som du har med et væghængt. Fx kan du både få dem uden skyllekant, med aftageligt toiletbræt og -sæde, som douchetoiletter og hvad der ellers måtte være på dine toilet-ønskeliste. Om du vælger et gulvstående eller væghængt toilet afhænger i høj grad af dit budget, din personlige smag og størrelsen på dit badeværelse.

Andre typer toiletter

Foruden de ovenstående overkategorier, findes der mange forskellige subtyper af toiletter. Du kan få alt fra højteknologiske toiletter med varme i sædet til helt simple toiletter, som kun løser den ene funktion, de er sat i verden for. Det kan dog anbefales at lede efter et vandbesparende toilet, hvilket langt de fleste nyere toiletter også er. På den måde kan du spare din økonomi og ikke mindst miljøet på den lange bane.

Du kan helt sikkert også finde flere variationer, men det er desværre en for stor opgave at gå alle typer toiletter i gennem i det samme skriv. Nu har du fået et overblik over de mest gængse typer toilettet. Hvis du vil vide mere, kan du læse endnu mere om toiletter på www.toilettilbud.dk.