Sådan kan maling friske dine indbyggede skabe (og meget andet) op!

Sådan kan maling friske dine indbyggede skabe (og meget andet) op!

15. september 2022 1326 Af redaktionen_dk

Hvis du har overtaget et nyt (gammelt) hus eller blot ønsker at friske dit eget op, kan du faktisk komme virkeligt langt med maling. Herunder kommer vi med forslag og guides til de steder, du med fordel kan give en ny omgang maling for at give dit hjem nyt liv.

Indbyggede skabe

Hvis du har indbyggede skabe i dit hjem i en neutral farve, fx hvid eller det originale træ, kan du med fordel male lågerne i en anden farve end resten af væggen og skabe et flot udtryk. Det ofte nemt at male lågerne – som regel kan de tages af og farves i et andet rum, så du sagtens kan bruge skabene mens arbejdet er i gang. Farven afhænger selvfølgelig af din personlige smag, og afhængigt af hvor modig du er kan du vælge en farve med mere eller mindre power. Uanset hvad, kan maling af indbyggede skabe give helt nyt liv til dit hjem.

Maling af møbler

Overvej også at male dine stole, dit spisebord eller andre møbler i din stue for at skabe kontrast til de typisk hvide vægge, der er at finde i de fleste hjem. Når du skal male møbler, er det vigtigt, at forarbejdet gøres grundigt. Evt. behandling skal slibes eller fjernes på anden måde, og der skal bruges en god grunder, så du er sikker på, at malingen hæfter. Når det kommer til valg af maling, afhænger det igen helt og aldeles af din personlige smag. Du bør dog være opmærksom på valget af glans. Ved borde bør glansen være lidt højere, så du får en overflade, der er nemmere at tørre af. Du bør desuden vælge en ekstra slidstærk maling, så du ikke risikerer, at malingen hurtigt begynder at skalle af.

Mal væggene

Det sidste du kan male, for at genopfriske dit hjem, er nok ikke nogen overraskelse: Væggene. Det handler dog ikke bare om at give et nyt lag maling i samme farve. Derimod handler det om at prøve nogle nye ting af. Overvej fx at male en enkelt væg i et rum for at give hele rummet et nyt udtryk. Det er især fedt, hvis du kan finde farver, som komplementerer eller matcher nogle af møblerne i rummet. Du kan også prøve kun at male øverste eller nederste halvdel af en eller flere vægge i et rum – faktisk er mulighederne for maling af vægge nærmest uendelige. Prøv dig frem og se, hvad der giver præcist det udtryk, du ønsker. Du kan med fordel spørge din lokale maler til råds – de har helt sikkert erfaring med forskellige løsninger og kan hjælpe dig med at forstå, hvad der fungerer og hvad der ikke gør. Hvis du er bosat i eller omkring Odense, kan du været helt sikker på, at Odense-maler.dk kan hjælpe dig i mål med din maleropgave.