Tre gode ideer til sund og lækker babymad

Tre gode ideer til sund og lækker babymad

13. maj 2022 0 Af Nemlinkbuilding.dk

Du er måske for nyligt blevet mor eller far til en fantastisk lille pige eller dreng, og tiden er inde til at give dit barn fast føde. Springet fra mælk til fast føde, kan være et stort spring både for forældre, men også for barnet. Barnets første måltid, hvad angår fast føde, er en helt ny verden for barnet. Derfor kan det godt være, at man som forældre, skal prøve mange forskellige ting, før man finder lige præcis det, ens barn kan lide. 

Her er tre ideer til hvad man kan servere til sit barn, når han eller hun skal gå over til fast føde. 

Grød, grød og grød

Det kan være en rigtig god ide at starte med noget der har en flydende konsistens, ligesom mælken barnet har levet af de sidste mange måneder. Grød er derfor den foretrukne spise, til babyer, der skal gå over til fast føde. Der findes mange forskellige slags grød på markedet. Gå på nettet, og undersøg hvad der er af muligheder. Grød til babyer findes både med frugt, grøntsager, fuldkorn osv. Så prøv dig ad, når du skal finde den helt rigtige grød til dit barn. 

Hjemmelavet er altid et hit

Det tager ikke lang tid at lave hjemmelavet mos til dit barn. Køb en sød kartoffel og en broccoli når du er ude at handle eller kog lidt ekstra kartofler og gulerødder til aftensmaden. Der skal ikke mere til, for at lave en lækker mos til dit barn. Blend kartofler og gulerødder sammen, og frys det i små portioner. På den måde har du altid lidt mad liggende. 

Et kæmpe hit hos de fleste børn er en banan. Giv dit barn en banan, og lad ham eller hende gumle på den, eller mos bananen med en gaffel, og gem resten til senere.