Sådan sætter du din bolig i fokus i julen

Sådan sætter du din bolig i fokus i julen

17. september 2018 9 Af redaktionen_dk

I det mørke vinterhalvår ser mange af os frem til juleaften. December og julen er et lystpunkt i helt bogstavelig forstand. I denne tid tænder vi lys, pynter op og bruger tid på at skabe en hyggelig stemning. I denne tid er vores bolig i centrum. Om sommeren bruger mange tiden udenfor, i haven eller på ferie. I vinterhalvåret trækker mange indenfor og bruger mere tid sammen. Mørket og kulden udenfor får os til at samle os om hinanden. Derfor bruger vi tid på at gøre vores hjem flot. Vi pynter op med lys og udklip og gør vores hjem smukt. Der er ofte tale om arvestykker eller ting, der har en særlig betydning for os. For december og julen er ofte forbundet med en masse traditioner.

Alle elsker at lede efter mandlen

Julen har mange traditioner. En af dem er jagten på mandlen juleaften. Det er en tradition, der ofte samler hele familie. Både børn og voksne elsker traditionen og elsker at lede efter mandlen i deres potion risengrød. Selv dem, der ikke elsker risengrød, deltager normalt gerne i legen. For det er ikke så meget risengrøden i sig selv, men selve legen, der betyder noget. Mange af os har også en del minder forbundet med lige netop denne tradition. I mange familier er der en intern konkurrence om, hvem der finder mandlen i år. Ofte er der også en, der gemmer mandlen. Det er ofte for at få de andre til at spise videre og drille alle lidt.

Den svære mandelgave

Mandelgaven selv kan dog være lidt af en udfordring. For hvad kan man give, der vil falde i alles smag? Man kan ikke vide, hvem der får mandlen. Derfor gælder det om at finde noget, der passer til alle gæster. Børn og barnlige sjæle foretrækker ofte slik og andet sødt, som de kan spise. Det kan for eksempel være et dyr i marcipan eller chokolade. Mange voksne derimod vil måske foretrække noget, der kan drikkes. Eller de vil være glade for en bog. I nogle familier er der også tradition for, at en af børnen får mandelgaven. Det bliver ikke altid sagt højt.

Giv en mandelgave, der kan bruges i hjemmet

For at mandelgaven skal blive en succes, er det vigtigt at tænke over, hvem der deltager. Er der mange børn, skal gaven for eksempel ikke indeholde alkohol. Det kan også være, at familiens børn er så små, at de ikke rigtig kommer til at være en del af legen. I så fald er mandelgaven mere til de voksne. Er det tilfældet kan du vælge en lidt mere kreativ gave. Det kan for eksempel være noget til hjemmet – en lysestage eller køkkengrej. Du kan også prøve at finde noget, der skal samles. På den måde kan hele familien få glæde af gaven. Få meget mere inspiration til en god mandelgave her. Lige meget hvad du vælger, er det vigtigste at skabe de bedste rammer for en hyggelig aften.