Hanne fra bogholderiet drikker.

Hanne fra bogholderiet drikker.

1. januar 1970 0 Af Nemlinkbuilding.dk

Hanne fra bogholderiet drikker.

Vi ved det allesammen men ingen af os gør rigtigt noget ved det. for at være helt præcis så ved vi faktisk ikke om Hanne drikker i arbejdstiden, men nogle gange kan man godt fornemme lugten af alkohol, især om morgenen.

Hanne fremstår altid særdeles velsoignerede og nydelig, hun er en flittig kollega der altid er villige til at hjælpe. langt det meste af tiden udfører hun sit arbejde fuldstændig upåklageligt, men nogle dage er det som om hun ikke rigtig er mentalt til stede og hun få lavet en masse småfejl. Vi er nogle på arbejdspladsen som er sikker på at det hænger sammen med hendes skjulte drikkeri.

Men vi ved ikke rigtig hvad vi skal gøre ved det, så det er bare noget vi joker lidt med blandt kollegaerne for ingen tør rigtig sige noget til Hanne.

Hanne er i den her historie en fiktiv person, men mange arbejdspladser har deres egen Hanne.
En person hvor en eller flere kollegaer, får på fornemmelsen at en medarbejder har problemer med alkohol. Desværre går det i rigtig mange tilfælde ligesom med Hanne her ovenfor, ingen tør rigtig sige noget, ingen tør træde i karakter og give deres kollega den hjælp der er brug for.
Det er rigtig synd for både kollegaer, for arbejdspladsen og især på den drikkende.
Hvis man har en kollega med alkoholmisbrug, så gør man dem kun en stor bjørnetjeneste ved ikke, at italesætte problemet og tilbyde den nødvendige hjælp.

Både national og international forskning viser, at arbejdspladsen for mange kan være den største motivationsfaktor for, at en person med alkoholmisbrug, indser at have et behandlingskrævende problem og vælger at gøre noget ved det ved at gå i alkoholbehandling.

Problemet er ofte at man i virksomheden ikke har lavet en klar alkoholpolitik, om hvem i virksomheden der skal tage den nødvendige samtale når en medarbejder har et alkoholproblem.

Ofte har man heller ikke fået tydeligt beskrevet hvilken hjælp virksomheden vil yde, hvordan hjælpen tilbydes og hvad der skal ske hvis kollegaen mod forventning ikke ønsker den hjælp virksomheden tilbyder.

 

Gennemgå jeres alkoholpolitik

 Det kan derfor være vigtigt at nedsætte en lille arbejdsgruppe af kollegaer, der kan få ovenstående ting inkluderet i virksomhedens alkoholpolitik.

Det er vigtigt at både den drikkende og kollegaer ikke er i tvivl om hvilken hjælp virksomheden er villige til at tilbyde en der har et alkoholproblem, som ønsker at gå i alkoholbehandling.

 

Modtage den rette rådgivning.

I Danmark er der nogle få behandlingssteder, der har speciale i at tilbyde alkohol rådgivning til virksomheder. Det kan være en god ide at bede en sådan virksomhed om hjælp til at revidere virksomhedens alkoholpolitik og komme med forslag til hvordan man hjælper en medarbejder på arbejdspladsen, inden problemer med alkohol eller andet misbrug opstår.