Jagten på drømmeboligen

Jagten på drømmeboligen

25. oktober 2018 0 Af Nemlinkbuilding.dk

Er du på jagt efter drømmeboligen? De fleste danskere drømmer om at købe en bolig, som de kan kalde for deres egen. Der er mange fordele forbundet med at have sit eget hus. Man bestemmer selv hvis man vil lave noget om, og skal ikke spørge om nogen til råds, som man f.eks. skal til leje. For at få husdrømmen til at blive til virkelighed, så er man nødt til at have nogle penge. Hos banken er det mest normalt at vælge den lånetype, hvor man låner 80% hos et realkreditinstitut, 15% af banken samt de sidste 5% selv. Hvis man er meget sparsommelig og spare penge via rabataftaler osv kan man undgå et banklån, og lægge d 20% selv. Det gode ved dette er at man slipper for at skulle betale for de renter, som der er tilknyttet banklånet.

Pris og beliggenhed:

Når du i hvert fald har til udbetalingen, så gælder det om at finde ud af hvor drømmehuset skal befinde sig henne. Typisk er man nødt til at indskærpe sit søgefelt således, at man leder i et bestemt område. Hvis man er meget åben overfor beliggenheden, så er det en stor mundfuld når man leder efter hus. Derfor er man nødt til at opstille sine krav til den kommende bolig. Man skal gerne overveje hvor langt man vil have til arbejde, hvor langt det f.eks. må ligge fra København, afstand til venner og familie og lignende parametre. Det er meget forskelligt hvordan huspriserne er i de forskellige byer, så derfor gælder det om at finkæmme markedet, så man finder det helt perfekte hus.

 

De fleste familier finder ud af at man er nødt til at gå på kompromis med et eller andet, da alle ens krav ikke nødvendigvis kan blive en realitet. Derfor skal man mærke efter ens mavefornemmelse om det er beliggenheden eller huset man kan gå på kompromis med. Det er meget forskelligt hvad der vægter mest hos den enkelte familie, så derfor er det en god ide at snakke om det. Jo flere boliger man kommer ud at se, jo klogere bliver man også på hvad det egentligt er man leder efter. Nogle gange finder man ud af, at ens krav til det kommende hjem skal ændres lidt, for at man kan få opfyldt de fleste krav.

 

Vær tålmodig på boligmarkedet:

Selvom man brændende ønsker sig et hus, så er det ikke ensbetydende med at det er kommet til salg endnu. Derfor må man slå koldt vand i blodet, hvis man bliver frustreret over ikke at kunne finde drømmeboligen. Nogle gange skal man have set 100 huse før man finder drømmehuset. Det er vigtigt, at man kan se sig selv i boligen og at mavefornemmelsen er der. Man skal ikke kaste sig ud i tingene, hvis man ikke helt kan føle, at det skal være det kommende hjem. Derfor må man værne sig med tålmodighed, holde øje med de nye huse der kommer til salg og vente på, at drømmehuset pludseligt er der. Hvis du ikke har troen på at finde boligen selv, så kan den lokale ejendomsmægler hjælpe med at holde øje med drømmeboligen for dig.

På Gode-Tips.dk kan du se en række boligportaler, hvis du leder efter en lejebolig i mellemtiden.