Indret soveværelset med skøn sengetøj

Indret soveværelset med skøn sengetøj

12. februar 2021 193 Af redaktionen_dk

Der har de sidste par mange år været et misbrug af vores allesammens miljø igennem tøjindustrien, som har fremstillet alt for meget modetøj, der snapt er blevet smidt i skraldespanden igen. Det har udgjort behovet for os homo sapiens, at vi bare skulle ændre vores garderobe oftere end de fleste skifter strømper.

Det indikerer at der nu bliver slynget kilovis af tekstil ud, som sagtens kunne have været brugt af lidende – noget bliver til Frellsens Hær, men alt for meget direkte i på lossepladsen. Traditionel bomuld er en uforholdsmæssig stor last for vores allesammens miljø, da der benyttes kæmpe liter vand i udarbejdelsen.

Bæredygtig indretning

Vil du foretage et bæredygtigt valg når du foretager et køb af tekstiler, skal du træffe et valg om at købe bæredygtige tøjdele – og det må også med fordel være GOTS certificeret, der er en garant for at det er fremstillingskæden fra start til slut som er domineret tilpas mange strenge krav.

Vælger du økologisk bomuld til dit sengetøj, går du næppe ned på kvalitet – og tekstil behøver hellere ikke blive dyrere, da hvis ellers indkøberen lægger ordre i store mængder nok, nemt kan få bedre priser som konventionel bomuldssengetøj.

Bambusviskose kan være en sviner, når det skal nedbrydes af bambus. Det forbruger rigtig meget vand og kemikalier. Der er dog nogle, som har opklaret den proces. For eksempel er alt bambusviskose som JBS udvikler udvundet i et “system der er lukket”. Der bliver hele 95% af vandet kørt ind igen og alt kemi opsamlet – så ingenting ender i naturen. Når du f.eks. køber det bambustøj du får fra JBS, er de helt sikkert mere bæredygtige end det konventionelle bambus der er fabrikeret hos andre.

Mindre vand er godt

Det er meget mere bæredygtigt at investere i økologisk bomuld i stedet for den almindelige bomuld, da der benyttes signifikant mindre h2o i bomuldsmarkerne og på fabrikken der laver bomulden. Der sprøjtes også overvældende færre skadelig kemi på markerne og benyttes færre kemikalier i tekstilerne ved fremstillingen på fabrikken. Det er altså både sundt for barnets hud, alt imens det også er godt for moder jord. Det er jo ikke kun sengetøj eller tøj, som kan være klimavenlig. Du kan også købe Konges Sløjd pusletasker, som er produceret, så det forsøger at sætte mindst muligt aftryk på klimaet.

Der er kommet en bølgebevægelse af anderledes materialer de seneste par år, hvor materialet som har virket til at slå mest igennem er bambus. Det gode ved materialet er, at bambusplanter gror vældig hurtigt. Det betyder at du har masser af bambusplanter til rådighed. Bambusplanten forbedrer endda jorden som planten vokser i. Det efterlader gødet jord til at benyttes som landbrugsjord. Den sår sig selv og gør det, uden brug af vækstfremmere og kemi.