Villa, Volvo og vovse: et familieliv i balance

Villa, Volvo og vovse: et familieliv i balance

15. februar 2021 0 Af Nemlinkbuilding.dk

Overgangen fra at være et kærestepar i en lejlighed til måske pludselig at være mand, kone og børn i et hus kan være mere end vanskelig.

For mange kan det betyde, at kærlighed og familieliv drukner i istandsættelse, indretning og madlavning.

Det er ingenlunde optimalt, for det er vigtigt at have styr på bolig, have og indretning – men det skulle jo nødig ske på bekostning af en harmonisk helhed. 

Men det gør det også kun, hvis man ikke er har styr på balancen i familielivet; for hvordan skal man prioritere, når man pludselig står overfor en helt ny hverdag i et hus?

Hav ikke for travlt

Det er meget almindeligt, at man vil ordne alting på ingen tid, når man flytter i hus, men det er ikke specielt realistisk.

Det kan være, at der både skal anlægges terrasse, laves badeværelse og males vægge, når man overtager et nyt hus og skal flytte.

Mange glemmer, at de højst sandsynligt skal bo i det hus i mange år frem i tiden, hvorfor de ikke behøver at have så travlt.

Tag de vigtigste ting først; selvfølgelig skal der være varmt vand og i det hele taget rimelige forhold, men gem sideprojekterne lidt.

Der skal nok blive rig lejlighed til at få styr på de mere luksusbetonede projekter, så tag en dyb indånding og vent en gang.

Prioritér alenetid

Børn, ægtefælle eller kæreste, kæledyr, familie, venner, kolleger og alle mulige andre – der er rigtig mange relationer, der skal vedligeholdes.

Derfor kan man så let som ingenting glemme sig selv, og selvom det ikke er usædvanligt, er det bestemt ikke godt.

Dagligdagen kan hurtigt drukne i pligter, husligt arbejde, og når der så endelig er et lille pusterum, kommer ens forældre på besøg, eller man går ud og spiser med vennerne.

Det skal der selvfølgelig også være plads til, men det må ikke ske på bekostning af dyrebar alenetid, som alle har brug for, hvis de skal fungere optimalt.

Sørg for at få løbet en tur, læst en bog eller noget tredje, for det vil bestemt være det hele værd på den lange bane. Du kan også prioritere at sidde lidt med en  kærekort app, hvis du læser op til kørekort.

Gør livet lidt nemmere

Er man lige flyttet i hus, måske ovenikøbet med både børn og partner, har man meget om ørerne. Derfor bør man give sig selv en håndsrækning og lette tilværelsen lidt, hvor det giver mening.

Det er eksempelvis helt oplagt at anskaffe sig en bil, da det stort set altid gør hverdagen rigtig meget lettere. Kniber økonomien, så man ikke helt har pengene til at købe en bil hér og nu, kan man med fordel optage et lån til køb af bil.

Det kan stille og roligt betales af, mens man tørrer sveden af panden og glæder sig over en hverdag, der pludselig er blevet betragteligt mindre stressfuld. Og når man ikke længere er helt så stresset, bliver der igen pludselig tid til at fordybe sig i indretning af sin bolig, at ordne haven og nyde familielivet.