Hop med på den malende trend

Hop med på den malende trend

24. februar 2021 6 Af redaktionen_dk

Der er i løbet af det sidste år eller to kommet ekstra fokus på farver i de danske hjem. Der er i den forbindelse kommet en stor trend for vægmaling. Dette gælder både alle fire vægge, en accent væg, en halv væg eller endda figurer og mønstret vægge. Her er det kun fantasien, der sætter grænser. Ens hjem er ligeledes begyndt at have en anden funktion end kun funktionalitet. Hjemmet er blevet åbnet op for både venner og sociale medier. Man kan sige, at ens hjem er blevet en del af ens personlighed. Dette gør også, at mange går op i både farver på væggene og indretning.

Find kreativiteten frem og mal selvlysende motiver

Maling der er selvlysende, er ligeledes også blevet et hit blandt børn og unge. Det lyder måske lidt vildt, men kan have en vidunderlig effekt ved korrekt brug. Selvlysende maling er perfekt til at skabe magiske børneværelser. Tidligere har selvlysende stjerner været populært at klistre op på loftet over ens seng. Med en selvlysende maling har du dog helt frie tøjler, til at kreere den nattehimmel du vil. Man kan ligeledes også dekorer væggene med det, så barnet føler sig trygt omgivet af hyggelige motiver. Malingen vil være særlig smart for børn, der har mørkeræd. Malingen er også billigere end en tændt natlampe gennem den mørke nat. Den selvlysende maling optager energi fra solens stråler, og viser denne optaget energi som lys, når det bliver mørk. Det kaldes at være fluoresceret. Almindeligt hvidt lys kan dog også give den krævende energi. Malingen er derudover vandbaseret, som gør den super nem at arbejde med. Malingen kan ligeledes også bruges til møbler eller legetøj. Dette kan give den ønskede effekt som beskrevet ovenover, men uden at der males direkte på væggen. Det kan være særligt smart, hvis man bor i en lejlighed. Her må man oftest ikke male på væggene.

Gem din gamle maling til fremtidige projekter.

Selvlysende maling er en god balance mellem at ville have noget dekoration på væggene og samtidig at ville have et hvidt hjem. Selvom den farvede vægtrend baner sig vej ind i mange danske hjem, er det ikke alle, som er helt overbevist endnu. Dermed kan det være en sjov ide at lege med andet maling som ”glow in the dark” maling. Alle rester af maling kan gemmes og bruges til andre fremtidige projekter. Dette gælder også kunstværker eller malerier, man vil lave til vægophæng. Findes der teenagere i huset, kan de bruge malingen til en hyggelig rave-fest. Dette vil helt klart imponere klassen, når man inviterer hjem til fødselsdag. De unge kan også bruge malingen på deres egne vægge til at udfolde sig kreativt – noget som ligeledes også er en begyndende trend for mange unge. Flere og flere hjem bliver ikke blot fyldt med farver og kunst. Mange bliver ligeledes også forvandlet ofte. Ens hjem er dermed også blevet et kunstnerisk projekt, som mange bruger sin tid på. Grundet dette er det også altid en god ide at gemme resterne til nye projekter.