Lav et udekøkken under den overdækkede terrasse

Lav et udekøkken under den overdækkede terrasse

22. februar 2021 2 Af redaktionen_dk

Hvis du elsker smagen af grillet mad, og gerne vil nyde den lækre smag hele året, så kan du med fordel lave et udekøkken. Det du kan gøre, er at lave et køkken bestående af bl.a. grill, bordplader, håndvask osv. og stille det under den overdækkede terrasse. På den måde kan du lave mad udenfor i nærmest alt slags vind og vejr, da du i hvert fald ikke bliver våd.

Indretning af udekøkkenet

Du kan med fordel indrette udekøkkenet med en grill bygget sammen eller i forlængelse af en bordplade, så du får god mulighed for at tilberede maden udenfor. Du kan f.eks. stå med kartofler, gulerødder og andre grove grøntsager, så du slet ikke behøves at tage det med indenfor i køkkenet. Hvis du leder efter en ny grill, som kan være oplagt til dit udekøkken, så kan f.eks. finde charbroil tilbud, så du ikke kommer til at bruge for mange penge på det. Charbroil grillen er rigtigt god, særligt inden for elektriske grill. Den elektriske grill kan være en fordel for dig, der gerne vil bruge grillen ofte. Det tager nærmest ingen tid, og du kan sagtens lave lækker mad på de fleste elektriske grill. Ved hjælp af en kort søgning på google, kan du finde forskellige løsninger for bordplade og håndvask til dit udekøkken. Det behøves ikke være så bekosteligt, bare det er anvendeligt for jer. Udekøkkener findes bl.a. som hjørnekøkkener, som stationelt placeret og som flytbare køkkenøer.

Bliv ordentligt klædt på til tilberedning af maden

Når du gerne vil i gang med at tilberede din mad udenfor, så kan du godt stå med en række gode spørgsmål. Der findes ingen spørgsmål, som er dumme, og du kan bare stille dem alle sammen. Det kan være alt fra hvordan du tilbereder mad i en wok over grill, hvordan du sætter frisuren igen, når vinden har blæst håret godt igennem og hvilken slags stegetermometer, som er bedst til din grillmad. Der kan opstå mange af sådanne spørgsmål undervejs, og via hjemmesiden, kan du stille dem alle sammen. Så slipper du for selv at søge alt muligt viden via google eller andre søgemaskiner.

Inviter vennerne hjem på lækker udemad

Når alt er klappet og klart og udekøkkenet sat op, så kan du med fordel invitere vennerne på lækkert udemad. Det vil klart imponere dem, når de ser, at der er gabende tomt i køkkenet indenfor. Ved at lave et udekøkken kan du nemlig helt slippe for at tilberede maden indenfor, da kartofler, grøntsager, kød osv. alt sammen kan tilberedes udenfor, hvis du har det rigtige udstyr såsom wok, rotisseri osv. Vennerne vil klart blive imponeret, og i vil helt sikkert få en rigtig god aften sammen. Gør noget særligt ud af det, når i viser udekøkkenet frem første gang. Dæk f.eks. hyggeligt op indenfor hvis det er vinter med stearinlys, servietter og noget bordpynt. Skænk også gerne en lækker champagne eller jeres yndlingsvin, så stemningen er lagt fra starten.