Har dit hus brug for hulmursisolering? Vælg den rette håndværker

Har dit hus brug for hulmursisolering? Vælg den rette håndværker

16. oktober 2018 0 Af Nemlinkbuilding.dk

Der er stor økonomisk gevinst i at isolere sit hus ordentligt. Selvom der umiddelbart vil være tale om en omkostning nu og her, hvis du skal have lavet ny isolering i dit hus, vil der på sigt være mange penge at på din varmeregning. Udover den økonomiske gevinst, der er forbundet med god isolering, vil dit hjem også blive mere behageligt at opholde sig i. Især i efterårs- og vintermånederne vil der være en mærkbar forskel, da den varme, der befinder sig i huset i højere grad vil blive der, hvorfor indeklimaet vil kunne gøres væsentligt mere behageligt end i et dårligt isoleret hus.

Et hus kan isoleres på flere forskellige måder. En af disse måder er ved hulmursisolering. Nedenfor kan du læse mere om, hvad hulmursisolering er, om det er en løsning, der er værd at overveje for dig, og hvordan du finder frem til den rette håndværker til at isolere dit hus.

Hvad er hulmursisolering?

Hulmursisolering er en særlig form for isolering, som nærmere bestemt foregår ved, at et isoleringsmateriale sprøjtes eller blæses ind mellem facadens formur og bagmur. Det vil med andre ord sige, at du kun kan få lavet hulmursisolering, hvis dit hus, hvis ydervæg er bestående af en hulmur. Hulrummet mellem formuren og bagmuren er nemlig essentiel for, at denne isoleringsform kan lade sig gøre.

Selve isoleringen foregår ved, at et isoleringsmateriale blæses ind i hulrummet mellem de to mure. Traditionelt set har dette isoleringsmateriale typisk været udgjort af mineraluld eller polyesterkugler, men ønsker man en mere miljøvenlig løsning, er der de seneste år også kommet alternativer til, som i højere grad af bæredygtig i øjemed.

Isoleringsprocessen vil typisk foregå i to faser; først laves en forundersøgelse af facaden for at afgøre, om der er tilstrækkeligt hulrum til at indblæse isoleringsmaterialet. Af og til kan sjuskes murerarbejde resultere i, at hulrummet er fyldt med mørtelrester. Anden fase i processen er selve isoleringen – det er her, isoleringsmaterialet indblæses i hulrummet.

Få tre tilbud

Uanset om du skal have isoleret dit hus eller står over for en anden type opgave, som skal løses af en håndværker, har du måske allerede opdaget, hvor stor en udfordring det kan være at finde den helt rette håndværker til at udføre opgaven. Det kan være enormt svært at gennemskue, hvilken håndværker, der er den rigtige at vælge, og hvilke af de forskellige tilbud, der er værd at takke ja til. Der findes dog heldigvis hjælp at hente.

byggetilbud.net kan du læse mere om, hvordan du kan få hjælp til at vælge den helt rigtige håndværker til at lave hulmursisolering for dig. Det foregår nærmere bestemt sådan, at du ved at beskrive den opgave, du skal have løst kan få tre tilbud fra tre forskellige, dygtige håndværkere. Du kan frit vælge mellem de tre tilbud, og servicen er desuden gratis og helt uforpligtende, hvilket betyder, at du uden problemer kan vælge de tre tilbud fra, hvis du ikke finder dem attraktive.