Dette cykelværktøj bør du altid have i din cykelværktøjskasse

Dette cykelværktøj bør du altid have i din cykelværktøjskasse

9. marts 2021 0 Af admin

Når man ejer en cykel, så er det virkelig rart hvis man kan lave små reparationer selv. Sådan at man ikke skal forbi et cykelværksted blot for at få skiftet dæk eller renset en kæde og andre små reparationer. For at man kan lave små ting på cyklen selv, er man nødt til at have noget værktøj at lave tingene med. Har du endnu ikke en cykelværktøjskasse, så kan du læse med her og blive klogere på det mest nødvendige cykelværktøj. Der er nemlig cykelværktøj, der er uundværligt at have som en del af sit cykelværktøj sæt.

Unbrakonøgler

En cykel er samlet af en masse skruer og bolte. Når du skal reparere på din cykel er det derfor vigtigt at du kan løsne disse skruer og bolte, for at kunne komme til at lave din cykel. For at løsne skruerne og boltene skal du bruge en unbrakonøgle. Unbrakonøglen er derfor et meget vigtigt stykke værktøj at have i sin cykelværkstøjskasse. En unbrakonøgle findes som en del af de fleste cykelværktøj sæt, så har du ikke noget cykelværktøj over hovedet, så køb et godt cykelværktøj sæt her. Sættet kan du selv sammensætte, så det indeholder alt, hvad der er nødvendigt, og alt hvad du ellers synes, at du mangler af cykelvæktøj til dit cykelværktøj sæt. 

Kædeadskiller

En cykelkæde, kan ligesom alt andet gå hen og blive rusten og slidt. Det hænder derfor, at man er nødt til at få skiftet ens cykelkæde, og det er faktisk noget, du sagtens selv kan gøre. For at skifte din cykelkæde, skal du bruge en kædeadskiller. En kædeadskiller er derfor et rigtig godt stykke cykelværktøj at have i cykelværktøjskassen. En kædeadskiller findes både som en del af et multitool og som et enkelt stykke værktøj.

Rengøringsbørster

Rengøring af din cykel er vigtigt og nødvendig for, at få de forskellige dele på din cykel til at holde længere. Snavs, salt og skidt vil få de udsatte dele på din cykel til at ruste og blive slidt hurtigere. Derfor er det en god ide, at holde din cykel pæn og ren med rengøringsbørster. Derudover bør du også smøre din cykel og give den olie engang i mellem. Det vil øge holdbarheden af dine cykeldele væsentligt.

Momentnøgle

En momentnøgle er også en vigtig del af dit cykelværktøj sæt fordi at, den er god til at spænde og efterspænde de forskellige elementer af din cykel. Mange delene kan overspændes, hvilket betyder at de kan være næsten umulige at løsne igen. Med en momentnøgle, vil du kunne undgå overspænding og dermed lettere kunne ordne og reparere din cykel næste gang den trænger. 

Dækjern og slanger

Den reparation som de fleste oftest laver er reparation af huller i deres cykelslanger – også kaldet en punktering.  Derfor bør dækjern og slanger altid være en fast til af dit cykelværktøj sæt. Når en slange er blevet lappet tilpas nok gange, så kan den ikke lappes mere og skal derfor skiftes. Det er derfor altid en god ide, at have et par ekstra cykelslanger liggende.