Visum til Sri Lanka

Visum til Sri Lanka

3. august 2022 8 Af redaktionen_dk

Vil du rejse til Sri Lanka? Lad os hjælpe dig med at komme dertil

Sri Lanka er en smuk ø, der ligger ud for Indiens sydlige kyst. Den er hjemsted for tropiske jungler og sandstrande samt et væld af gamle ruiner, naturreservater, travle byer og kulturelle festivaler. Landets vilde dyreliv omfatter elefanter, leoparder, næsehorn og blå aber, som findes på øen. Sri Lanka er også hjemsted for omkring 200 arter af orkidéer, over 500 bambusarter og mere end 1.200 typer binturong (en blandet kattefamilie), som er trælevende pattedyr. På trods af den nylige borgerkrig, der varede fra 1983 til 2009, tilbyder Sri Lanka stadig rejsende en chance for at opleve naturen uden at forlade byen eller ty til et hotelværelse i forstæderne. Besøg i srilankanske byer som Kandy og Colombo giver dig et glimt af det traditionelle srilankanske liv med mange buddhistiske templer, bygninger fra kolonitiden og gader med butikker, der sælger kunsthåndværk fremstillet af lokale håndværkere. Eventyrlystne kan tage på vandreture gennem regnskoven eller tage på bådture på floder, så der er masser af ting at lave for alle, uanset hvor du planlægger at bo i Sri Lanka.

Hvad er det standardvisum, der kræves for at rejse til Sri Lanka?

Sri Lankas standardvisum er et turistvisum til en enkelt indrejse, der koster 25 USD. Gebyret for Schengenvisum er 60 USD. Hvis du rejser til Sri Lanka med et australsk pas, er gebyret for standard Schengenvisum 30 USD og gebyret for australsk visum 50 USD. Hvis du er statsborger i Canada eller New Zealand og rejser fra Australien, er gebyret for standard Schengenvisum 30 USD, og gebyret for canadisk eller newzealandsk visum 65 USD.

Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Sri Lanka?

Sri Lanka er et smukt land, der byder på mange forskellige aktiviteter for besøgende. Hvis du planlægger at besøge srilankanske byer som Colombo og Kandy, vil du finde et bredt udvalg af ting at lave. Nogle mennesker nyder at besøge Sri Lankas nationalparker og naturreservater, vandre gennem regnskoven eller tage på en tur på floderne. Andre besøger landet for at holde badeferie eller for at deltage i kulturelle festivaler som det singalesiske nytår eller den buddhistiske fastelavn. Alt i alt er Sri Lanka et fantastisk rejsemål, som er værd at besøge snart!

Hvordan ansøger man om et visum til Sri Lanka?

Visum til Sri Lanka er en omkostningseffektiv måde at rejse ind i landet og se dette smukke land på uden at skulle bekymre dig om at fare vild i processen. For at ansøge om et visum kan du besøge Sri Lankas ambassade eller konsulære afdeling i de almindelige åbningstider. Hvis du rejser som en del af en gruppe, skal du indsende en ansøgningsblanket med alle medlemmernes oplysninger på. Hvis dit pas ikke er gyldigt i mere end seks måneder efter din planlagte afrejsedato fra Sri Lanka, skal du ansøge om et nyt pas, inden du ankommer til landet.

Omkostningerne ved et turistvisum til Sri Lanka

Et turistvisum til Sri Lanka koster 105 USD og tager mellem tre og fem arbejdsdage. Dette er et gebyr, der ikke kan refunderes, og som omfatter behandlingstiden samt udgifterne til rejseforsikringen for din rejse. Den gode nyhed ved dette gebyr er, at det omfatter et 30-dages ophold i Sri Lanka, hvilket betyder, at du ikke behøver at forlade landet efter dit besøg. Men hvis du planlægger at blive længere tid, er der ingen ekstra gebyrer – du skal blot sørge for at ansøge, inden dit ophold er slut!

Tips, når du rejser i Sri Lanka med et visum

Der er nogle få ting, du bør gøre, før du rejser til Sri Lanka og får dit visum. – Kontakt den srilankanske ambassade i dit land – Ansøg om dit visum online – Der er visse krav, du bør kende til, f.eks. hvis du vil besøge landet af religiøse eller medicinske årsager – Du skal fremlægge et foto af dig selv sammen med en kopi af dit pas – Det er vigtigt, at du har alle de nødvendige dokumenter, der er nødvendige for dit visum, herunder kopier og originaler af alle ovennævnte dokumenter – Sørg for, at du har penge nok, inden du rejser til Sri Lanka Hvis du planlægger at besøge Sri Lanka, må du ikke glemme at pakke din solcreme!

Har du brug for at få forlænget dit visum, mens du er i Sri Lanka?

Visum til Sri Lanka: Vil du rejse til Sri Lanka? Lad os hjælpe dig med at komme dertil Sri Lanka er en smuk ø ud for Indiens sydlige kyst. Den er hjemsted for tropiske jungler og sandstrande samt et væld af gamle ruiner, naturreservater, livlige byer og kulturelle festivaler. Landets dyreliv omfatter elefanter, leoparder, næsehorn og blå aber, som findes på øen. Sri Lanka er også hjemsted for omkring 200 arter af orkidéer, over 500 arter af bambus og mere end 1.200 typer binturong (en blandet kattefamilie), som er trælevende pattedyr. På trods af den nylige borgerkrig, der varede fra 1983 til 2009, tilbyder Sri Lanka stadig rejsende en chance for at opleve naturen uden at forlade byen eller ty til et hotelværelse i forstæderne. Besøg i srilankanske byer som Kandy og Colombo giver dig et glimt af det traditionelle srilankanske liv med mange buddhistiske templer, koloniale bygninger og gader med butikker, der sælger kunsthåndværk fremstillet af lokale kunsthåndværkere. Eventyrlystne kan tage på trekking i regnskoven eller tage på bådtur på floderne, så der er masser at lave for alle, uanset hvor du planlægger at bo i Sri Lanka.

Hvor længe kan du opholde dig i Sri Lanka med et turistvisum?

Hvis du planlægger at besøge Sri Lanka i mindre end 30 dage, kan du rejse ind i landet med et turistvisum. Men hvis du skal blive i mere end 30 dage, skal du have et Sri Lanka-visum. Den bedste måde at finde ud af, hvor længe dit ophold vil vare, er ved at tjekke udenrigsministeriets og High Commission for Sri Lankas websted. Den indeholder oplysninger om indrejsekrav, og hvor længe du kan opholde dig i Sri Lanka med de enkelte visumtyper.

En oversigt over rejsekrav, når du er i Sri Lanka med et turistvisum

Hvis du planlægger at besøge Sri Lanka, skal du have et turistvisum. Du kan ansøge om et turistvisum hos Sri Lankas højkommission i dit bopælsland eller online, men du skal være klar til at betale et gebyr, når du ankommer til Sri Lanka. I modsætning til andre lande behøver du ikke at udfylde et sundhedsspørgeskema før din ankomst. Dit rejsevisum giver dig kun ret til at opholde dig i Sri Lanka i 30 dage. Hvis du ønsker at blive længere end det, skal du ansøge om en forlængelse ved at vende tilbage til højkommissariatet efter udløbet af din 30-dagesperiode og betale et ekstra gebyr eller ved at ansøge online.

Rejse til og fra lufthavne i Sri Lanka med et turistvisum

Hvis du ikke ønsker at bekymre dig om besværet med et internationalt rejsevisum, og især hvis du planlægger en rejse til Sri Lanka inden længe, kan det være værd at få et turistvisum i lufthavnen. Visumansøgninger er altid tilgængelige i alle Sri Lankas lufthavne, og de kan indgives på stedet sammen med dit pas. Der findes et par forskellige typer turistvisum til Sri Lanka, herunder visum til én indrejse og visum til flere indrejser. Turistvisum til en enkelt indrejse er gyldigt i 30 dage fra udstedelsesdatoen, mens et turistvisum til flere indrejser er gyldigt i et år fra udstedelsesdatoen. For at komme i gang med din ansøgning skal du tage til den nærmeste lufthavn og ansøge om dit visum der. Du skal betale et mindre gebyr (35 eller 50 USD) og udfylde nogle papirer for at få dit pas stemplet af immigrationsmyndighederne. Når dette er gjort, har du adgang til Sri Lanka uden at have brug for et internationalt rejsevisum eller nogen anden form for tilladelse.

Rejser til og fra lande inden for og uden for Schengenområdet anbefales

Nogle lande, der er med i Schengenområdet eller har en aftale om visumfritagelse med Sri Lanka, som f.eks. USA, tillader deres borgere at rejse ind og opholde sig i Sri Lanka uden visum. Det anbefales dog, at du ansøger om et visum, inden du rejser. Du kan få flere oplysninger om visa til Sri Lanka og andre destinationer i regionen i vores blogindlæg: Visum til Sri Lanka