6 ideer til at lave en afslappende baghave

6 ideer til at lave en afslappende baghave

2. august 2022 2 Af Nemlinkbuilding.dk

Formålet med en baghave, uanset dens størrelse, er at give nydelse og tilflugt – et sted at trække sig tilbage, når du vil slappe af, slappe af og have det sjovt.

Er dit udendørs område mere et sted at flygte end et indbydende tilflugtssted? En gård, der er overbelastet med terrassestole, udendørs møbler (såsom lysthus) og legetøj til børn, kan se uorganiseret ud. Faktisk, hvis der er for meget rod, er det svært for dig at gå rundt, eller der altid er et projekt, der vinker til dig, kan du finde dig selv forsøger at undgå baghaven.

1.Skygge

Ja, en paraply tilbyder skygge. Men at se en får folk til at tænke på en ferie på et hotel, på en strand eller ved en pool. Noget ved den afrundede form, der rager ud over de andre havemøbler, fremstår munter og indbydende og lokker dig til at slå dig ned under dens livlige form (eller mønstret eller stribet) og slappe af, måske nippe til en cocktail eller iskold drik.

Men ikke al skygge skal komme fra paraplyer. Markiser, vinstokke, der dækker arbors, pop up pavillion eller pergolaer, grønne træer og markiser kan alle bruges til at generere skygge.

2.Slip af med rodet

Hvis dine børn er for store til rutsjebaner og gynger, så doner legeredskaberne i stedet for at flytte dem og rydde op i haven. Du kan også beskære overgroede træer og buske. Slip af med eller genbrug beskadiget tilbehør og møbler. Rengør dit gulv til fortelt.

Vurder din have for de elementer, den har brug for for at blive en flugt, du vil gå til; et tilflugtssted for at slappe af og slappe af eller nyde de aktiviteter, du elsker, som at svømme, træne eller spise med venner og familie.

En udendørs opholdsstue har et stort potentiale og kan tilbyde udsigter, frisk luft, sol og skygge.

3.Tilsæt duftende planter

Sikker på, du kan tænde aromatiske stearinlys udenfor, men hvorfor ikke dyrke egentlige planter i stedet? Vælg eksempler, som du kan plante tæt på udendørs siddepladser eller spisepladser, fordi nogle blomstrende buske og vinstokke har meget kraftige dufte om natten.

4.Belysning af din indretning

Du og dine gæster vil blive lokket udenfor og vil blive der, så længe du vil med den korrekte udendørs belysning – hvis art og placering vil belyse områder af gården, der er aktive om natten.

Ved at inkludere citronellalys i blandingen har du mulighed for at slå to fluer med et smæk.

5.Tilføj lidt farve

At vælge et smagfuldt farveskema kan fuldstændigt omdanne dit landskab. Vælg ikke noget for hårdt eller overvældende; Gå i stedet med din yndlings nuance eller lys og beroligende indretningspalet, der får dig til at bruge mere tid i din baghave.

6.Komfortable siddepladser

Et dybt siddesæt, liggestole, liggestole eller chaiselong giver dig mulighed for at sprede dig ud og slappe af, uanset om du er under en paraply, ved en pool, på et dæk eller endda på balkonen i en højhus lejlighedskompleks.

Hvis stolene er hyggelige, vil du være mere tilbøjelig til at slappe af og tilbringe lidt tid udenfor i stedet for for eksempel at sætte dig ved et terrassespisebord, have en grillet burger og derefter vende tilbage indenfor.