Sådan klarer du nemt din flytning

Sådan klarer du nemt din flytning

27. januar 2022 0 Af Nemlinkbuilding.dk

Der kan være mange grunde til at skifte bolig – ofte skyldes det lykkelige omstændigheder, men det modsatte kan også være tilfældet. Skal du flytte sammen med kæresten, skal familien flytte til noget større, eller skal du flytte i en mindre bolig med bedre adgangsforhold? Uanset hvorfor du skal flytte, er det vigtigt at der er styr på processen. Selve flyttedagen kan nemlig hurtigt blive både hektisk og uoverskuelig. Derfor kan du med fordel læse nedenstående flytteguide, så du får de bedste tips og tricks

Start i god tid

Der er altid en fordel at være ude i god tid, og med flytning er det utrolig vigtigt. Først og fremmest gælder det om at planlægge hvilken / hvilke dage, der skal flyttes. Skal der hyres et flyttefirma, skal dette gøres i god tid, så du er sikker på, at flyttefolkene har tid. Har du bruge for venner og familie, så er det også med at få spurgt i god tid, så de kan få det skrevet i kalenderen.

Begynd også at få fat i flyttekasser i god tid – det er en fordel at komme i gang med at pakke ned i god tid, så du ikke bliver stresset over forløbet. Husk også at leje en flyttebil / trailer i god tid, hvis du skal bruge dette.

Sortér og ryd op

Det er oplagt at bruge flytningen som påskud for at få ryddet op og sorteret i dine ting. Der er naturligvis ingen grund til at flytte genstande med til den nye bolig, hvis det reelt ikke er noget, du skal bruge.

Pak ikke for tungt

Det er en indlysende råd, men mange glemmer det alligevel. Fordel de tunge ting i flere flyttekasser. Hellere for mange flyttekasser end for få. Pas på med bøger og andre tunge genstande. Tjek løbende vægten ved at løfte op i kassen.

Pas på de skrøbelige genstande

Sørg for at de skrøbelige genstande bliver pakket forsvarligt ned. Brug avispapir, bobleplast eller lignende til at beskytte tingene. Glas og lignende kan med fordel passes ned samme med sokker eller håndklæder, så de er beskyttet bedst muligt.

Skriv på flyttekasserne

Det går flytningen meget lettere, hvis du ved hvad der er i kasserne. Så kan kasserne nemlig blive placeret i de rigtige rum i første omgang, og du slipper for at flytte unødigt på kasserne, når du først er kommet frem til din nye bolig.

Få styr på de vigtigste ting

Der kan sagtens gå flere dage – ja, somme tider uger – inden du er helt på plads i dit nye hjem. Derfor er det vigtigt, at du har styr på de vigtigste ejendele. Det gælder f.eks. personlige papirer, pas osv., men også toiletsager, kontaktlinser, mobiloplader, computer, nøgler mm. Alle disse ting skal være lette for dig at finde.

Meld flytningen digitalt

Husk at du skal melde flytning digitalt på borger.dk. Her skal du muligvis også vælge ny læge. Tag dig god tid, men husk at få det gjort. Herudover kan det være end god idé at melde flytning til steder, der ikke automatisk finder din nye adresse. Det gælder f.eks. din arbejdsplads ligesom du skal opdatere din adresse til forskellige abonnentstjenester som f.eks. aviser, ugeblade og kontaktlinser, der bliver sendt / leveret hjem til dig.