Gør dit gulv slidstærkt med epoxy støbemasse

Gør dit gulv slidstærkt med epoxy støbemasse

26. januar 2022 29 Af redaktionen_dk

Epoxy, polyurethan og andre polyamider er plastik og som alle ved, så er der ufattelig mange muligheder med plastik, men vi ved også at plastik ikke er godt for miljøet, hvis det ikke bliver håndteret korrekt. En ting som er blevet rigtig populært på det sidste er epoxy, hvilket det er blevet af en god grund. Dette materiale er meget medgørligt og har mange færdigheder, dette kan både bruges til reparationsarbejde, kunst- og skulpturarbejde, gulve og byggeprojekter. Materiale har mange muligheder, da det kan købes og bruges som støbemasse og med en komponent som hærder. Man kan derfor støbe, forme og fylde med dette materiale, hvor det herefter størkner og bliver meget holdbart.

Epoxy støbemasse bliver især brugt til at støbe gulve, revner i bordplader eller gennemsigtige figurer. Massen er nem at påføre på gulve og det kraftige bindemiddel medfører gulvet en beklædning af en meget slidstærk og flot overflade. Med epoxymassen har man mulighed for at levere fugefrie gulve og på den måde undlade at sætte lister rundt i kanterne og i stedet få en flot finish fra gulv til væg. Ligeledes med epoxy gulv, så er epoxymassen også velegnet til træbordplader, som i mange nye huse ofte kræver lidt ekstra pleje. I nybyggede huse er der nemlig så godt isoleret at der kan være meget tørt indendørs. Tørre rum og træbordplader er aldrig en god kombination, da tørken kan forsage revner i de dyre bordplader. Men er uheldet ude, kan man til fordel brug sort epoxy til at udfylde hullerne og på den måde stadig bibeholde en flot og glat overflade.

Epoxy kommer også i en glasklar version, som er til de kunstneriske. Med den glasklare masse er der nemlig mange muligheder indenfor støbning, kunst skulptur og smykker. Støbemassen kan nemlig bruges til at binde forskellige ting og materialer sammen, uden at gå på kompromis med holdbarheden.