Sådan gør du, hvis du skal sælge din bolig

Sådan gør du, hvis du skal sælge din bolig

30. september 2018 0 Af Nemlinkbuilding.dk

Skal du til at sælge din bolig? Står du med en masse ting i forbindelse dermed, og er du lidt forvirret over, hvordan man egentlig gør? Det er der ikke noget at sige til. Det er hårdt at sælge, og det er hårdt købe – det er ikke til at komme uden om. Det er dejligt, når det er overstået, men processen er ikke mange sure sild værd. Der er dog ikke noget at være ked af, for så længe du tager én dag ad gangen, skal det nok gå.

Herunder kan du læse nogle gode råd til, når du skal sælge din bolig, og så kan du læse om, hvorfor stress er roden til alt ondt i forbindelse med dit hussalg.

Gode råd til salg af din bolig

Hvis du skal sælge din bolig, er der nogle ting, du SKAL gå igennem. Der er også nogle ting, der blot er gode at have med på vejen. Læs med her:

  • Få fat i en ejendomsmægler. Det siger måske sig selv, måske ikke. En ejendomsmægler er fantastisk, da de ved alt, hvad der er værd at vide inden for salg af bolig. Det koster selvfølgelig penge, men det vil være det værd i længden, hvis du ikke ved noget om salg af bolig. De kan guide dig, hjælpe dig og forklare dig alt det, du ikke ved. Har du ikke skaffet en ejendomsmægler endnu, så gør det straks!
  • Lad være med at blive forvirret. Du skal skaffe en masse papirer, tænke over en masse, tage mange valg, og så er der mange fremmede ord og tal indblandet – det er helt normalt ikke at forstå det hele. Gør dit bedste (og spørg eventuelt din ejendomsmægler til råds). Hvis du mangler et sted at finde det, der hedder en tilstandsrapport, kan du gøre det her: tilstandsrapport-pris.dk
  • Husk tilstandsrapport (se ovenfor), refusionsopgørelse, energimærkning, forsikringspolicer, husk at opsige alt, der hører til huset, når det er solgt, lad være med at juble for højt, før fortrydelsesretten forekommer og accepter blot, at det kan blive en længere proces. Det går ikke hurtigere af, at du går og stresser og bebrejder dig selv.

Stress er roden til alt ondt

Det er hårdt at sælge din bolig – medmindre du er heldig. Det kan tage lang tid, og det kan blive dyrere end forventet, du kan blive ked af det, frustreret og stresse enormt meget. Det er helt forståeligt, men det er der ingen grund til. Det ER bare en hård proces, og du må tage det med, hvis du ikke ønsker at bo, hvor du bor længere.

Du kan glæde dig til, at du finder eller flytter ind i din drømmebolig måske snarere end forventet. Og så kan du glæde dig til det hele er overstået, og du kan klappe dig selv på skulderen, fordi du klarede det.

Lad dig selv være frustreret til tider, men lad være med at stresse, for det gør intet godt. Du skal nok komme igennem det, og det skal nok blive godt på den anden side. Det er blot et hus, og du er blot et menneske.