Sådan får du dine stueplanter til at vokse

Sådan får du dine stueplanter til at vokse

11. november 2022 0 Af Nemlinkbuilding.dk

Der er rigtig mange fordele ved at have flotte, grønne planter i hjemmet. Planter kan nemlig have en beroligende effekt på vi mennesker – og desuden er de med til at rense luften. Og når ja, så pynter de naturligvis også! De er derfor et stort aktiv hos de forskellige familier. Men hvordan får man sine planter til at vokse sig store og flotte? Læs med her.

Sær turbo på væksten

Vi kan naturligvis ikke garantere, at dine planter ender med at se drønflotte ud, alene hvis du følger denne guide. Men vi kan stå inde for, at disse råd rent teoretisk giver dine planter de bedste vækstbetingelser.

For det første skal du prioritere at give dine planter sollys. Det har de ganske enkelt brug for, hvis de skal trives. Løsningen her er naturligvis, at du placerer dine planter nær et vindue, hvor solen kan stråle ind.

Du kan med fordel også bide mærke i, hvad temperaturen er. De fleste planter har det bedst, når de er i et miljø, hvor der er et sted imellem 20 og 23 grader varmt.

Det er bestemt også værd at være påpasselig med at overvande! Planter har ikke altid brug for den mængde vand, som man går og tror. Derfor er et godt trick, at man ganske enkelt mærke med en finger, om plantens muld er tør eller våd, inden man beslutter sig for at give den vand.

Det er i den forbindelse en god idé at din plante står i en potte med underskål, så du kan vinde i underskålen. På den måde risikerer du ikke at overvane og dræbe planten. Suppler evt. med en vandforstøver fra tid til anden, frem for at give for meget vand i mulden.

Husk! Det kan være en fordel med godt groudstyr, hvis du f.eks. ikke helt er sikker på, om du mangler lys eller den rette temperatur til planterne. Du kan også købe gødning eller lave din egen. Det kan være med til at sætte yderligere gang i væksten.