Gør haven klar til foråret med disse råd

Gør haven klar til foråret med disse råd

24. marts 2021 0 Af admin

Når vinteren er slut, så kommer foråret, og så er det på tide at tage en kig på sin have. Har du styr på, hvad du skal gøre ved din have, før den er forårsklar? Ellers kan du jo lige læse med her og blive inspireret!

Vær selv klar

Når du skal til at ud i haven og arbejde, så skal du sørge for at have det rigtige tøj på. Det skal være noget, der sidder behageligt, og så skal det være noget, du kan have på i mange timer. Det skal også være noget, der beskytter dig, hvis du f.eks. skal sidde meget på dine knæ og fjerne ukrudt. Så kan du f.eks. købe knæstrømper til mænd, som beskytter det ømme område. Du skal også have noget tøj på, som gerne må blive beskidt. Dediker gerne noget af dit tøj til ”havetøj”, så der ikke er noget at tage fejl af.

Planter

Hvis du gerne vil have planter, men ikke er den store gartner, så kan du med fordel købe storkenæb ballerina. Disse er de nemme at dyrke, fordi de næsten kan gro i alt slags jord. Du kan også pryde haven med andre blomster. Det kan være vigtigt at have en flot have, for det er noget af det første, folk ser, når de besøger dig, og så er det jo rart at gøre et godt førstehåndsindtryk.

Køkkenhave

Hvis du holder af at kunne gå ud i haven og hente forsyninger til aftensmaden, så skal du helt klart have en køkkenhave. Her kan du plante kartofler, gulerødder, ærter, salat og meget andet. Du kan begynde at plante dine ting i foråret, når frosten er ovre, så det ikke går ud over grøntsagerne.

Møbler

Hvis du også holder af at bruge tid i haven, så er det klart, at du skal have nogle gode møbler til haven. Her kan du f.eks. medtænke, at der også skal være plads til gæster. Det kan også være, at der er på tide at sætte grillen frem? Der er ikke noget så hyggeligt som en grillaften sammen med vennerne i sin egen have.