Bliv klar til sommer

Bliv klar til sommer

26. marts 2021 0 Af admin

Det er den tid på året. Den tid hvor dagene bliver længere og længere og lyset endelig er på vej tilbage. Det er en tid, som mange har ventet på, og det er tegn på, at sommeren er på vej. Dermed er det også tid til at gøre klar til sommer, så man står klar med bil, hus og have til den dejlige årstid. Her i artiklen er der nogle bud på, hvad der er godt at få styr på hen over foråret, så du er klar til sommerens ankomst.

Er haven klar?

De fleste haver kan godt komme til at virke lidt forsømte efter en lang og kold vinter. Så hvor skal du begynde? Få ryddet ud i det værste krat og samlet blade osv. sammen. Du kan med fordel lave en bunke er sted i haven med de ekstra grene og blade. Dette tiltrækker insekter og er dermed super godt for biodiversiteten i haven. Det er også om foråret, at mange blomster skal plantes, hvis de skal spire hen over sommer. Det samme gælder forskellige mad-planter, som du evt. kan plante i selvvandingskasser. Find skjulere til selvvandingskasser, og få dermed et flot look i din have. Skjulerne kan gøre selvvandingskasserne til en naturlig del af din have, så de pynter ligesom de andre dele af haven

Er bilen klar?

Det næste du kan tænke på at få klar, er din bil. Det vigtigste du skal gøre, er at få skiftet til sommerdæk. Det er afgørende at gøre på det rigtige tidspunkt, så du ikke slider for meget på dine vinterdæk. Samtidig skal det ikke være før, du er sikker på, at der ikke kommer mere frost, så det ikke bliver usikkert for dig at køre på vejene. En anden ting, du kan tjekke, er om du er tilmeldt autohjælp. Autohjælp kan stå til rådighed, hvis du kommer i et uheld på vejene. Det er en hurtig og sikker måde at sikre, at du kan komme væk fra ulykken, og at der bliver taget sig af din bil. Det er altså en dejlig sikkerhed at have i baghånden.

Få gang i forårsrengøringen

Nu har du styr på bil og haven. Så er det blevet husets tur. Og hvordan kan du gøre huset klar til sommer, tænker du måske? Det kan du gøre med den helt klassiske forårsrengøring. En forårsrengøring adskiller sig fra andre rengøringer med, at du kommer helt i bund. Du får rykket alle møblerne ud, så du kan finde og fjerne støv selv de værste steder, og du får renset ud i skabe og skuffer. Det er sundt for et hvert hjem at få gjort dette mindst en gang om året, så der ikke opbygger sig skjult støv, og I dermed undgår at udvikle støvallergi eller andre trælse ting.

Så glæd dig til sommerens komme og gør dig klar med disse tips.