Gør din telefon klar til ferie i udlandet

Gør din telefon klar til ferie i udlandet

12. februar 2019 0 Af Nemlinkbuilding.dk

Det kan være rigtig dyrt at tage på ferie i udlandet, særligt i bestemte lande, hvis du ikke har styr på din telefon, telefonabonnement og udlandstelefoni. Men hvad er vigtigt at huske, og hvilke økonomiske konsekvenser kan der være, hvis det glipper? Det vil vi guide dig til her i denne artikel.

 

Først og fremmest er det vigtigt, når det kommer til udlandstelefoni og data i udlandet, om din rejse går til EU eller uden for EU. Det er nemlig destinationen og de dertilhørende regler, der gør den helt store forskel i pengepungen og afgør prisen på data og telefoni. Generelt er det som oftest altid dyrere at bruge sin telefon uden for EU end inden for EU. Det skyldes at vi i EU har fælles regler, som sikrer alle borgere i EU de samme regler og rettigheder, når man bevæger sig frit i Europa.

 

Når din telefon skal gøres klar til ferie i udlandet, er det en god idé at tjekke de basale ting først – Er din telefon tilmeldt udlandstelefoni? Dette kan du tjekke under din konto hos den udbyder, som du har tegnet dit mobilabonnement hos. På samme side kan du også ofte sætte et dataloft, så du sikrer dig, at du eller dine børns forbrug på udlandstelefoni og data ikke løber løbsk.

Data er nemlig dét punkt, hvor der kan være allermest at spare, idet brug af data uden for EU kan være svimlende dyrt – selv hvis du kun er på nettet i få minutter.

Du skal derfor som forbruger tjekke om du har roaming inden for EU med i dit abonnement, hvilket der efterhånden findes i de fleste danske mobilabonnementer. Roaming med 4G i EU sikrer dig, at du kan bruge internettet som derhjemme og med samme hurtige hastighed.

Er roaming i EU inkluderet i dit mobilabonnement, skal du være opmærksom på, at der som oftest er et loft over, hvor meget data du har til rådighed i EU.

 

Har du brug for flere gode råd til telefoni i udlandet?

Energistyrelsen har flere tips og tricks til udlandstelefon, og er den danske offentlige myndighed der forvalter regler inden for danskerne telefoni. Energistyrelsen hører under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. På deres side kan du læse de vigtigste råd og regler inden for telefoni både inden for og uden for EU. På den måde sikrer du dig, at du kender til de nye regler inden for området.