Gør din søvn bedre med bambus sengetøj

Gør din søvn bedre med bambus sengetøj

18. juli 2022 2 Af redaktionen_dk

Det er så vigtig med en god nats søvn. De fleste kender følelsen, af at vågne efter en dårlig nat, og hvor uoverskueligt dagens strabadser kan virke. Men vi glemmer nogle gange at tænke over hvad vi sover i, og hvilken indflydelse det har på vores søvn. Heldigvis er der nogle lette tiltag man kan gøre for at hjælpe. Et tiltag kunne være at investere i noget bambus sengetøj

Bambus sengetøj er fremtiden

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse at vi i fremtiden skal tænke over vores forbrug. På dette punkt passer bambus sengetøj perfekt ind – hvis det er produceret på den rigtige måde. Bambusproduktionen er nemlig ikke altid miljøvenlig. Du bør derfor sørge for at du finder bambus produceret efter lyocell-metoden. Det er den slags man finder hos folk der går op i miljøvenligt tøj og interiør.

Derudover har bambus en række gode naturlige egenskaber, som at det er temperaturregulerende og antibakterielt.

Led efter Lyocell-metoden

Lyocell-metoden er en måde at fremstille bambus på, som tager mest muligt hensyn til miljøet. I modsætningen til andre metoder udleder den næsten ingen kemikalier, og tæt på 100% af de kemikalier, der bruges i produktionen, genanvendes. Lyocell mærket er derfor noget man bør kigge efter, hvis man er blevet nysgerrig på bambus, og gerne vil prøve at teste det. 

Bambus er nødt til at bearbejdes

Bambus er et hårdt materiale. Hvilket er nyttigt i nogen sammenhænge. Men hvis man skal bruge det til tekstil, nytter det naturligvis ikke så meget at det er hårdt som træ. Derfor bruger man en kemisk process til at nedbryde bambusfibrene, så de bliver til viskose. Der er nogen produktioner af viskose som udleder kemikalier, det er derfor ikke alt viskose, der er miljømæssigt ansvarligt produceret.