Forret, Hovedret & Dessert: Hvilken vin skal vi vælge?

Forret, Hovedret & Dessert: Hvilken vin skal vi vælge?

19. oktober 2021 0 Af Nemlinkbuilding.dk

Du er ikke vin connaisseur. Det okay. Men hvad skal vi så købe af vin til vores fremtidige middag. Vin-verdenen er enorm og derfor er det svært at navigere. Specielt hvis man er en novice. I artiklen her, vil vi komme ind på det simple, men helt sikkert rigtige valg af vin til middagen med 3 retter. Læs med nu.

Den første

Tager vi udgangspunkt i klassiske forretter er der et gennemgående element. Nemlig fisk. Hvordan parer man så vinen op med maden. Det afhænger meget af tilberedningen. Er vi ude i meget delikat dampet fisk, er en tør hvidvin at fortrække. Dette kunne være Riesling eller græsset Sauvignon Blanc. Derimod vil en fadlagret Chardonnay komplettere, den dybere tilberedning fra smør og stegning på f.eks. rødspætte være oplagt. Tager du udgangspunkt i disse 2 forslag, er du helt sikkert godt på vej, til at vælge den rigtige vin til forretten.

Den midterste

Det bliver mere tungt nu. Der serveres kød. Smagen er stærkere, mere krydret og skal kunne bæres af kraftigere vin. Her vil rødvin være et rigtig godt valg. Sommermad – Frisk, rød, Pinot Noir. Tung julemad – Krydret og meget dyb Carbernet sauvignon. Tænk altid på hvordan maden er tilberedt, årstiden og hvad stemningen er til. Det er næsten ren videnskab, men hvis du forholder dig til de simple ting, skal du nok klare dig rigtig fint.

Den Sidste

Her vil de fleste være på barbund. Drikker man vin til dessert? Ja bestemt! De søde vine er vindere her. Man kan opnå nogle helt fantastiske smagsnuancer og parringer. Er du i tvivl, så tag kontakt til dine lokale vin købmand eller vinhandel. Her kan du få kyndig vejledning og helt sikkert lave et godt køb til desserten. Italiensk dessertvin, mmh. Mulighederne er mange. Og smagene fantastiske. Kom godt i mål med din middag, både under forret, hovedret og dessert.