Få styr på alle dine vigtige dokumenter

Få styr på alle dine vigtige dokumenter

11. februar 2019 59 Af Martin

Har du styr på alle dine vigtige dokumenter på computeren, og har du overblik over, hvor du har gemt dem henne? Her får du 3 tips til, hvordan du på lettere vis kan holde styr på alle de vigtige filer og dokumenter, du har liggende på din computer.

 

Ofte har man ikke helt overblik over alle de vigtige dokumenter, man har, og ofte ligger de i én stor rodebunke, så det kan være svært at danne sig et overblik over, hvad man kan tillade sig at slette, og hvad man skal beholde, når det kniber med pladsen på computeren.

 

Organisér

Opret én dokumentmappe, hvor du kan lægge alle dine vigtige dokumenter ind i, og navngiv den, så du ved, hvad mappen indeholder. Inde i denne dokumentmappe kan du så oprette yderligere mapper og navngive disse med præcise og konkrete ord, som passer til indholdet i den enkelte mappe, eksempelvis ”bil”, ”hus”, ”have” mv. På den måde får du skabt et overblik over alle dine vigtige filer. Det er altså vigtigt at have opbygget en god mappestruktur i dokumentmappen, der understøtter de emner, som dine vigtige dokumenter omhandler.

 

Komprimér

Har du mange dokumenter, kan det være en god idé at komprimere mapperne, så de ikke fylder så meget på din computer. Til dette findes der forskellige typer af kompressionsprogrammer, eksempelvis WinRAR, som kan downloades her.  Komprimerer du dine mapper, får du frigivet mere plads på computeren.

 

Backup

For at alle dine vigtige dokumenter ikke pludselig skal gå tabt, hvis din computer crasher eller bliver angrebet af virus, er det yderst nødvendigt, at du laver en backup af dem. Det kan du gøre ved at anskaffe dig en fysisk backup-elektronik, eksempelvis et USB-stik eller en ekstern harddisk. Du kan også gøre brug af de mange online backup-muligheder, der findes på nettet.

Er du nervøs for IT-kriminalitet, kan du desuden besøge Erhvervsstyrelsens hjemmeside og få foretaget et sikkerhedstjek.