Disse fagpersoner bør hjælpe dig med et huskøb

Disse fagpersoner bør hjælpe dig med et huskøb

1. marts 2022 0 Af Nemlinkbuilding.dk

Det naturlige sted at starte når I ønsker at købe hus, er selvfølgelig hos ejendomsmægleren. Mange glemmer dog at ejendomsmægleren uanset hvad, er sælgers mand, og er derfor måske ikke den optimale til at yde boligrådgivning til køber.

Iflg. loven er ejendomsmægleren forpligtet til at videregive alle kendte oplysninger der måtte have betydning for jeres huskøb, ligesom i også får en række rapporter såsom tilstandsrapport, energi- og el-rapport. På trods af disse parametre, kan det være en stor fordel at alliere dig med en række fagfolk når I overvejer at kigge på hus.

Her er et par stykker der kunne være til gavn, men det vil altid afhænge af den enkelte sag.

Benyt en boligadvokat til boligrådgivning

En boligadvokat kan yde boligrådgiving i mange henseender. Advokaten kan ikke kun hjælpe jer med boligrådgivning i forhold til selve købet, men også i forhold til boligrådgivning omkring økonomi samt yde hjælp til at finde den korrekte og den bedste finansiering. 

Derudover kan boligrådgivning også bestå i at få hjælp til at få læst alle rapporter igennem, og få indskrevet et evt. advokatforbehold i selve købskontrakten inden i skriver under.

Boligrådgivning fra en boligadvokat koster langt mindre end mange tror, og det er en meget lille del af hvad det koster ift. at købe hus. Boligrådgivning gør bare hele processen lidt mere sikker.

En byggesagkyndig

Tilstandsrapporten er selvfølgelig lavet af en byggesagkyndig, men det kan også være rart for jer som købere at have en byggesagkyndig til at hjælpe jer med at gå igennem de punkter der evt. er noteret, og måske også holde øje med om der er mangler i tilstandsrapporten.

En korrekt tilstandsrapport skulle gerne give jer en god ide om hvad der er af fejl og mangler på huset, men det hjælper ikke så meget hvis I ikke forstår den korrekt, eller ved hvor alvorlig lige netop den nævnte fejl er. 

Forskellige håndværkere

Alt efter hvor der er fejl på huset, om det er vinduerne der er utætte, fliserne på badeværelset der sidder løse, eller om den er gal med kloak eller rør osv. så kan det være en stor sikkerhed for jer at få råd og vejledning fra den aktuelle håndværker.

I kan f.eks. få et præcist bud på hvad det vil koste og udbedre skaden, eller få at vide hvor længe det evt. kan vente, om det er noget i bør kunne forhandle et prisafslag hjem på osv.  

Et huskøb er en stor investering

I skal ikke nødvendigvis gøre brug af hele spektret af fagfolk, men selvfølgelig finde dem der kan hjælpe jer bedst muligt til at lave et sikkert køb. 

Et huskøb er for mange, en af de største investeringer i livet, og paradoksalt nok beslutter mange sig, efter kun at have set huset 2-3 gange. Der er absolut ikke noget galt i at bruge lidt ekstra tid, besøge huset flere gange, og evt. afvente tilbud fra diverse håndværkere.

Jo mere omhyggelige I er med jeres boligkøb, jo mere sikre er i på at få lavet en handel i vil blive glade for mange år ud i fremtiden.