Derfor bør du overveje at skaffe et jordvarmeanlæg

Derfor bør du overveje at skaffe et jordvarmeanlæg

17. august 2022 1 Af Nemlinkbuilding.dk

Efter energipriserne er begyndt at skyde op i vejret, så leder mange danskere efter alternativer.

Elvarme, naturgas og oliefyr har alle hver og især sine fordele og ulemper. Men overordnet set ender det nyligt populære jordvarme som regel på toppen. Denne energikilde kan du selv begynde at tappe ind i ved at anvende et varmepumpeanlæg.

 

Fordelene ved et varmepumpeanlæg

Når først det er implementeret, så vil du kunne mærke forskellen på din varmeregning.

Sådan et anlæg bruger faktisk ned til 75% mindre energi for at køre. Men ikke nok med det så er jordvarme heller ikke afhængig af energiprisernes udvikling. Dermed forholdes din energiregning altså mere stabil end hvad de traditionelle energikilder har budt på de seneste år.

Derudover kræver anlægget også mindre vedligeholdelse end de andre og du kan desuden også få energitilskud til jordvarme.

Udover at implementeringen af et jordvarmeanlæg giver mening økonomisk så giver det også mening miljømæssigt.

Det lavere niveau af energiforbrug kommer selvfølgelig også med en lavere belastning af miljøet. Dermed vil du få en billigere og bedre løsning for miljøet ved at skifte din nuværende energikilde ud med jordvarme.

 

Sådan fungerer det

Når et jordvarmeanlæg graves ned i en have for eksempel, så fungerer det ved at nogle jordvarmeslanger graves ned 1 meter ned i jorden og forbindes med anlægget og huset. Her er tommelfingerreglen, at der skal ca. 2 meter slange til 1 kvm hus for at sikre, at der er rigeligt med plads.

Når det hele er sat op, så bliver anlæggets varmepumpe opvarmet af den energi, som solen tilfører til jorden. Denne varme transporteres derefter gennem slangerne og ind i husets radiatorer via varmepumpen.

Og jordvarmeanlægget er stadigvæk nyttigt i vintermånederne. Det er en selvfølge, at jorden opvarmes mere om sommeren, men der bliver stadig lagret nok energi til, at et hus ville kunne modtage energi nok om vinteren til, at du ikke kommer til at fryse.

 

Kom i gang nu

Om du er nybegynder eller en ekspert på området, så kan Tuse Næs Entreprenøren hjælpe dig.

De tilbyder både service og maskinudlejning – så om du er en gør-det-selv person eller ikke, så kan du udnytte dem som din samarbejdspartner i at få installeret et jordvarmeanlæg derhjemme.