Aarhusbolig

Aarhusbolig

10. februar 2020 3 Af Nemlinkbuilding.dk

Aarhusbolig er en boligforening i Aarhus. Hvis du går med tanker om at flytte til Aarhus, er Aarhusbolig.dk et rigtigt godt sted at starte på. Men lad os først fortælle lidt om Aarhus. Det kunne jo være at du endnu ikke har overvejet at flytte til Aarhus, simpelthen fordi du ved for lidt om Danmarks andenstørste by.

Aarhus har gjort sig velfortjent til titlen ”Jyllands hovedstad”. Siden 1948 er ”Århus” den officielt korrekte stavemåde. Å virker bare ikke så godt på Internettet, derfor bliver stavemåden Aarhus stadig brugt meget på nettet.

Aarhus er Danmarks andenstørste, og også næst vigtigste by. Byen ligger 187 km fra København og 290 km fra Hamborg. I kommunen Aarhus boede der i 2019 345.332 indbyggere. Aarhus hører til Byregion Østjylland. Befolkningstallet i regionen skønnes at være 1-1,4 millioner. Byregion Østjylland er Danmarks største vækstcenter efter hovedstadsområdet. Det betyder rigtig gode jobmuligheder i Aarhus.

Søg bolig i Aarhus

Som nævnt, er Aarhusbolig en god begyndelse i eventyret der hedder boligsøgning.  Så snart du kigger på Aarhusbolig hjemmesiden vil du lægge mærke til at boliger i Aarhus ikke er decideret billige, men alligevel en hel del billigere end i København. Aarhus er også en universitetsby, og hvor der er masser af studerende er der altid knap med boliger. Især dem i den billige ende.

Men med boligforeningen Aarhusbolig har du gode muligheder. Det tager et par øjeblikke at tjekke boligsituationen i Aarhusbolig. Det gør du ved at udfylde søgeskemaet som står øverst på hjemmesiden. Straks vil du se at der faktisk findes nogle få boliger med kort ventetid. I den billige ende kan du finde etværelses boliger til ca. 1600,-

4-værelses lejligheder og lejligheder på 3 værelser, men med over 100 kvm kan du stadig finde for under 8.000 kroner. Held og lykke, hvis du vil prøve at finde noget tilsvarende i København.

Venteliste på bolig i Aarhus

Der findes faktisk boliger med korte ventetider i Aarhus. Nogle af dem finder du også i boligforeningen Aarhusbolig. Og sådan kommer du på venteliste til en bolig i Aarhus:

Opnoterings vilkår

  • For at kunne oprette dig som bruger, skal du være fyldt 15 år som minimum
  • Er du allerede lejer i en af anden dansk boligforening, skal du kontakte din boligforening. Så kan du nemlig få din eventuelle anciennitet eller fortrinsret med.
  • Hvis du er aktiv boligsøgende, skal du svare ”ja” til at søge aktivt. Svar ”nej” hvis du er inaktiv.
  • Vær opmærksom på at du ikke kan logge på med det samme. Det kan du først når din betaling er registreret.

Tilbudsvilkår

Du vil se noget, som heder E-tilbud. Det er en selvbetjeningsløsning hvor du selv har ansvaret for at du kan modtage sms eller mails fra boligforeningen. Derfor skal du være sikker på at

  • Mail adresse og mobilnummer skal altid være korrekt og opdateret.
  • Der skal være tilstrækkelig med plads i din indbakke, så du kan modtage beskeder og mails
  • Spamfiltret i din mailkonto ikke blokerer boligforeningens mails.
  • Du skal straks give Aarhusbolig besked om evt. ændringer i dine kontaktoplysninger. Du kan nemlig ikke selv rette disse oplysninger på aarhusbolig hjemmesiden.

Sådan fungerer ventelisten på Aarhusbolig

Priser

Der findes 2 slags kontingenter for Aarhusbolig.

  • E-tilbud: For 100 kroner om året kan du stå på ventelisten. Du vil også få advisering om evt. tilbud på sms og mail.
  • E-tilbud+: For 200 kroner årligt kontingent kan du stå på ventelisten og få advisering om evt. tilbud på sms og mail. Derudover kan du også få hjælp til opskrivning og til svar på tilbud hos alle tilknyttede boligforeninger.

Fornyelse

Din anciennitet fornys årligt. Datoen for fornyelsen er årsdagen for den dag du har oprettet dig som bruger. Vær opmærksom på, at Aarhusbolig udsender alle opkrævninger samlet, en gang månedligt. Derfor kan der være forskel i fornyelsesdatoen og forfaldsdatoen på din opkrævning.

Din anciennitet bevares så længe du betaler kontingentet indenfor forfaldsdatoen.  Mister du en betaling, risikerer du også at miste din anciennitet.

Rækkehus i Aarhus

På Aarhusbolig.dk finder du alle slags boligtyper, herunder også rigtigt attraktive rækkehuse. Her et eksempel på en rækkehusbolig i boligforeningen Aarhusbolig:

Dobbelthusbyggeri i 2 etager, murstensbygning fra 1944. boligen er i 2 plan. Disse boliger har også en have på 2-300 kvm. Det er tilladt at holde husdyr. El og varme afregnes direkte med leverandøren. Du får en YouSee pakke hvor du kan vælge mellem stor, mellem eller lille. YouSee afgiften afregnes over huslejen. I modsætning til mange andre boligforeninger har du i Aarhusbolig mulighed for at fravælge TV pakken.

Huslejen for en 4-værelses bolig på 95 kvm er på ca. 7.300 kroner. 3- og 2-værelses boliger i samme afdeling koster ca. 6.600 hhv. 5.500 kroner. Også indskuddet holder sig med 25.000,- for en 4-værelsets godt indenfor rimelighedens rammer.

Endnu ikke renoverede rækkehus boliger i Aarhusbolig kan du få endnu billigere. Her skal du dog regne med en huslejestigning på ca. 2000 kroner efter renovering.

Villa i Aarhus

Boligforeningen Aarhusbolig råder sådan set ikke over villaer. Hvis du ønsker at bo i villa, skal du nok finde en anden portal end Aarhusbolig. Der er p.t. også ca. 630 villaer til salg i Aarhus, hvis dette skulle have interesse. Også for villaer er priserne en del lavere i Aarhus end i Københavnerområdet.

Lejlighed i Aarhus

Søger du derimod efter en lejlighed til leje, så har du rigtig mange valgmuligheder på Aarhusbolig. Du kan finde både ungdomslejligheder, seniorboliger, tilgængelighedsboliger, citylejligheder, gårdhavehus og endda værelser at finde på Aarhusbolig boligportalen.

Hvis du skal flytte fra din bolig i Aarhus i et begrænset tidsrum, så har du muligheden for et boliggarantibevis. Det er særdeles fordelagtigt hvis du flytter, men planlægger at kommet tilbage inden tre år. Det kan være bedre end fremleje, fordi ved fremleje har du stadig hele ansvaret for boligen, også for den tid du slet ikke bruger den selv. Med et boliggarantibevis springer du køen over, når du vil tilbage til dit boligområde.

Der er dog visse betingelser for at få et boliggarantibevis i Aarhusbolig. Du kan finde betingelserne på Aarhusbolig.dk