4 tips til hvordan du slipper af med hundehår i hjemmet

4 tips til hvordan du slipper af med hundehår i hjemmet

11. december 2020 242 Af redaktionen_dk

En hund kan skabe stor glæde i hverdagen. Dog kræver det pelsede dyr ofte mere end man regner med og er ikke altid så let at have boende i hjemmet, som man umiddelbart skulle tro.

Som hundeejer må man ofte indstille sig på, at ens hund kommer til at sætte dit præg i hjemmet, enten i form af bidemærker i møblerne, ridser i gulvet og ikke mindst ved at smide sine hår overalt. Heldigvis er der hjælp at hente til sidst nævnte.

Mikrofiberklude

Med en hund som kæledyr må man forberede sig på, at hundens hår nemt og hurtigt vil klæbe sig til tøj, møbler, gulvtæpper m.m. Disse små hår kan være meget sværere at komme af med, end mange måske umiddelbart forestiller sig. Dog er mikrofiberklude supereffektive at anvende, hvis man hurtigt og nemt skal have fjernet hundehår fra tøj eller lignende.

Mikrofiberklude er nemlig ladet med statisk elektricitet, hvilket gør, at de supereffektivt tiltrækker og fanger alle former for hår og uønskede nullermænd.

Hundeseng

Døjer man med, at ens hund har til vane at hoppe op i hjemmets møbler, så kan en god hundeseng være løsningen. Der findes i dag et stort udvalg af hundesenge, og det er således muligt at finde en hundeseng, der passer til stort set enhver race og deres sovemønstre. Er man på udkig efter en hundeseng til stor hund, så er det naturligvis vigtigt at gå efter en hundeseng i en god størrelse, så hunden også har mulighed for at kunne ligge udstrakt og føle sig godt tilpas i sin kurv.

Ønsker du at gøre hundesengen mere attraktiv for sin hund, så forsøg eventuelt at placere sengen i det rum, hvor hunden opholder sig mest. De fleste hunde foretrækker som regel at være det samme sted som deres ejer.

Støvsuger til hundehår

De fleste hundeejere har sikkert også oplevet, at deres støvsugere ikke har været tilstrækkelig nok til at få fat på de mange hundehår. Dog findes der faktisk støvsugere i dag, som er specielt designet til at få fat på de trælse hundehår. Disse støvsuger er designet med ekstra sugeevne og har derudover også en speciel designet turbine, således at hundehårene ikke danner trælse kugler og forstopper støvsugeren. Supersmart.

Fnugrulle

Det sidste smarte tip til, hvordan man hurtigt og nemt kan slippe af med trælse hundehår, det er selvfølgelig ved hjælp af den klassiske fnugrulle. En fnugrulle er supereffektiv at benytte på stof, og den er dermed en genial løsning, hvis man skal hurtigt ud ad døren og ønsker at fjerne hundehår fra enten tøj eller møbler. Derudover er det også en super billig løsning, som er til at få fat på i stort set alle forretninger.

Der er altså mange smarte måder at komme de trælse hundehår til livs på, hvis du er træt af at have dem siddende på tøj og alle møblerne i hjemmet. Derudover er det også vigtigt at komme de trælse hår til livs, da man ellers kan udvikle allergi mod dyrehår og i værste tilfælde kan være nødsaget til at skille sig med sin hund.