Undgå uønskede gæster i bilen én gang for alle

Undgå uønskede gæster i bilen én gang for alle

18. oktober 2022 0 Af Nemlinkbuilding.dk

Når temperaturen falder, så søger skadedyrene indenfor – og det er ikke kun på lofter og i kældre. Det er faktisk også i biler, hvor de kan gøre stor skade. Det er nemlig et stigende problem, og hvis du ikke selv har prøvet det, så kan du helt sikkert finde venner, familie eller kollegaer, der kan fortælle skrækhistorier om motorstop, blinkende fejllamper og dyre værkstedsbesøg – som alt sammen skyldes besøg fra mår eller andre gnavere, som har været i gang i motorrummets ledningsnet og forskellige gummislanger.

Det er lige netop derfor det er vigtigt at du forebygger besøg af mår i bilen så godt som muligt. Det bedste råd er uden tvivl at parkere i en lukket garage, hvor skadedyrene slet ikke kan finde vej ind i bilen. Det er dog de færreste, der har en sådan lukket garage til rådighed og bliver nødt til at holde på åben gade eller på parkeringspladser. Men heldigvis er der stadig meget, man kan gøre for at forebygge besøg af mår i bilen.

Prøv mårspray

Nogle har gode erfaringer med f.eks. Bell Add, som er en spray til motorrummet. Den kræver at du sprayer motorrummet til, ideelt 3-4 gange om året for at forebygge at måren kommer forbi. Sprayen lugter ikke at noget, som vi mennesker bliver generet af og lægger blot en hinde på motorrummets slanger og ledninger, så måren ikke har lyst til at sætte tænderne i dem. Slanger og ledninger bliver blot skinnende og blanke, men uden at virke fedtede. Det er dog vigtigt at man sprayer motorrummet godt til og sørger for at ramme alt, hvad der ligner slanger og kabler. Mange biler har f.eks. et plastikskjold på toppen af motoren, som dækker af for synlig mekanik, så for at være grundig, kan det være en idé at løfte det af og spraye under det. Det er også vigtigt at spraye ind i mellemrummet mellem væggen til kabinen og bagsiden af motoren. Hellere for meget end for lidt.

Prøv Gnaversirenen

Hvis du ikke gider bruge tid på at spraye hele motorrummet 3-4 gange om året, findes der heldigvis også en nemmere løsning. Den hedder Gnaversirenen. Den skal blot tilsluttes bilens batteri, men belaster slet ikke batteriet, da den bruger meget lidt strøm. Den udsender så en højfrekvent lyd, som stresser måren og sender den på flugt, så den slet ikke får lyst til at kravle ind i motorrummet på bilen i første omgang. Det er altså en permanent løsning, hvis du gerne vil forebygge uønskede mår i dit motorrum – og den kræver ikke særlig meget arbejde fra din side. Det er et enkelt køb, som kan løse problemet for altid, så du roligt kan parkere din bil ude på gaden uden at være bange for ødelagte ledninger og slanger og blinkende lamper.