Undgå dræbersnegle i højbedet

Undgå dræbersnegle i højbedet

29. april 2022 264 Af redaktionen_dk

En af de værste ting, der kan ske i din have, er et angreb af dræbersnegle. Disse slimede væsner kan ødelægge dine planter på kort tid, og de kan være svære at slippe af med. I denne artikel vil vi nævne mere om dræbersnegle, hvordan man identificerer dem, og hvordan man undgår dem i sine højbede.

Om dræbersnegle

Dræbersnegle er en type rovsnegle, der stammer fra Afrika. De kan blive op til 15 cm lange og er meget aktive om natten. Disse snegle er kødædende og spiser næsten alt, hvad de kan finde, herunder andre snegle, regnorme og endda andre snegle. Hvis du har en have, skal du være særlig på udkig efter disse skabninger.

Sådan identificerer du dræbersnegle

Den bedste måde at identificere dræbersnegle på er ved hjælp af deres størrelse og form. De er meget større end almindelige havesnegle og har en mere langstrakt krop. En anden måde at skelne dem fra hinanden på er ved deres slim, som normalt er rødt eller orange.

Hvis du finder mistænkelige snegle i din have, er det bedst at fjerne dem med det samme. Det kan du gøre i hånden eller med et par handsker. Afliv den humant med en spade.

Sådan undgår du dræbersnegle i dine bede

Der er flere ting, du kan gøre for at undgå dræbersnegle i din have. En af de vigtigste ting er aflive de dræbesnegle, du finder. Der findes også decideret pulver, du kan sprede ud omkring dine bede, som holder sneglene på afstand, men man skal også tænke på, at det kan skræmme andre gavnlige dyr væk.

For at helt at undgå snegle i dine højbede bør du anlægge en sneglekant langs dine bede. Det er en høj stålkant, hvortil det gør det umuligt for snegle at bevæge sig på. Det betyder, at du med højbede med sneglekant du vil blive 100% fri for snegle. Så kan du have dine krydderurter, blomster og planter i fred.