Tips til dig, som vil renovere på din bolig

Tips til dig, som vil renovere på din bolig

11. oktober 2018 1 Af redaktionen_dk

Tillykke med din status som boligejer. Det er en fed følelse at stå med nøglerne til sit eget hjem i hånden, hvad end der er tale om en lille, men smart bylejlighed, et parcelhus eller et gårdsted. At eje en bolig giver nemlig en kæmpe frihed.

Nu er det dit hjem og ikke ét, som du lejer af nogle andre. Det er fedt fordi du bestemmer, men det medfører selvfølgelig også et anderledes ansvar. Det er nemlig op til dig at tage stilling til, om der skal ordnes noget i huset, og hvad der i så fald skal ordnes.

Det kan der renoveres på

For eksempel er renoveringer af forskellige aspekter af hjemmet en stor del af livet for boligejere. Dette gælder især, hvis du har investeret i et lidt ældre hus, som måske har mange års brug bag sig.

Og der er meget, som potentielt kan komme til at kræve renovering. For eksempel kan gulve blive slidte, vinduer kan blive utætte, taget kan blive hullet og væggene kan trænge til ny maling eller tapet. Det er sjovt at gå i gang med disse projekter, men også hårdt. Her kommer derfor nogle tips til dig, som pønser på renovering af bolig.

Konsulter med en håndværker

Det er vigtigt at du starter en eventuel renovering ud på den rigtige basis. Det går altså ikke, at du bare selv køber en hammer eller en skruetrækker og kaster dig over projektet uden nogen forudgående viden.

Derfor er det altid en god idé at snakke med en håndværker, før du går i gang. Måske kan du nøjes med en konsultation, eller måske når du frem til, at du er nødt til at hyre håndværkeren for at få renoveringen gjort ordentligt. Lige meget hvad bliver resultatet helt sikkert bedre på denne måde.

Køb gode materialer

Når du renoverer dit hjem, så er det vigtigt, at du gør det ordentligt. En god renovering vil nemlig være bedre, og den vil holde betydeligt længere. En del af denne proces involverer således at vælge de rigtige materialer.

Her skal du ikke spare, for det er opskriften på en dårlig renovering. I stedet skal du vælge de materialer, som passer bedst til dit hjem og dit projekt. Det gælder hvad end der er tale om træ, maling, rør eller tagbelægning. Det kan virke dyrt nu, men det betaler sig i længden.

Tag et lån til de små udgifter

Apropos økonomi, så kan det godt koste at renovere dele af boligen. Og det er ikke sikkert at du svømmer i penge, efter du lige har investeret i et helt nyt hjem. Og hvad gør man så?

Heldigvis er der rigtig mange muligheder for at foretage små lån, som kan dække pludselige og uventede udgifter – blandt andet til materialer til renoveringen eller til løn til en håndværker. På sider som koldekontanter.dk kan du se en oversigt over forskellige lånemuligheder. Et godt tip kunne her være at tage et sms-lån.