Styr på økonomien giver tryghed

Styr på økonomien giver tryghed

9. februar 2021 0 Af Nemlinkbuilding.dk

Hvis du har styr på din økonomi, vil du på længere sigt nærmest kunne spare sammen til alting. Men skal det være nu og her, at du kræver at få den specifikke vare, drømmehuset eller – haven, kan du benytte dig af lån.

Er det at låne penge en god idé? Og hvad vil det egentlig sige at have styr på sin økonomi? Læs mere og bliv lidt klogere her.

Få sparet sammen til de vigtigste ting først

På sigt og i længden vil du blive så glad for ikke altid at købe det første, det bedste og det billigste. Men det handler alt sammen heller ikke kun om penge, men også om dit eget mentale gode velbefindende. I et nyt hjem eksempelvis, kan man have lyst til, at det hele skal skinne perfekt, og som altid ønsker man det med det samme. Det vil sige, at alle de seje indretningsgenstande, billeder også skal købes inde hurtigst muligt. Det samme gælder måske tv’et eller højtalerne.

Men få til hver en tid nu lagt det gode og solide fundament først. Få styr på dit køkken, få en ordentlig seng, så du kan sove godt om natten og et ordentligt bord, så du kan sidde godt op og spise eller arbejde. Er der bøvl med væggene, malingen eller gulvet, kommer det endnu før af opgaver, du bør tage dig af.

Det påvirker dit mentale helbred

Og hvorfor så det? Fordi du på sigt er glad for, at der måned for måned blev styr på tingene i sådan en rækkefølge. At det hele ikke falder fra hinanden, fordi du valgte at spare på de mere kedelige, men vigtige og holdbare ting. Når så tiden er til, at du kan bruge penge på sjovere ekstra ting, så er din krop ikke stresset. Den behøver ikke at bekymre sig inderst inde, om det nu alt sammen holder. Hold ud og hav tålmodighed, det vil på sigt gør dig så meget mere lykkeligere i sindet.

Låne penge – En god ide?

Men er det med at låne pengene så bare ikke en god idé? Det kan det i enkelte og få tilfælde bestemt være. Fuldstændig den rette løsning. Det kan være helt fornuftigt og logisk i forhold til den situation, du måske befinder dig i. Hvis du ved med dig selv, det ikke bliver et problem med tilbagebetalingen, kan du vælge billige lån med lav rente.

Men i mange tilfælde er det bare en rigtig dårlig idé at rydde dig ud i noget med lån. Tit vil du ende med at have brugt flere penge i afdrag på lånet end ved bare at vente, til du havde sparet sammen, så du kunne købe en vare til den egentlige startpris.

Du kan blive snydt og få det dårligere psykisk

Du skal passe på ikke at være en af dem, der oplever at bliver groft taget ved næsen af lån. Ender med at skulle betale en masse penge tilbage. Sæt dig ind i dit lån og gør det nu med god omtanke. Kig efter de Bedste lån på nettet. Så kan det ikke gå helt galt og forhåbentlig ikke blive til yderligere stressfaktorer, du skal gå og kæmpe med til daglig eller ligge søvnløs om natten for.

Og husk på, at er du i pengenød, bliver din gæld og dit stressniveau kun forhøjet af at tage flere lån. Find endelig en anden og fornuftig måde at få de penge tjent ind på.