Smykker: Hvordan man bærer dem, passer på dem og får dem til at vare længe

Smykker: Hvordan man bærer dem, passer på dem og får dem til at vare længe

26. maj 2022 0 Af admin

Kan du lide at bære smykker? Hvis dit svar er ja, er du kommet til det rette sted. Smykker har både gamle og moderne betydninger. Du har måske set film eller tv-serier, hvor folk bærer smykker som et statussymbol. Sandheden er, at der er mange grunde til, at folk bærer smykker, ud over at det kun er for at se ud. At bære ædelstene er en af disse grunde, og det behøver heller ikke at være begrænset til kun én slags ædelsten – du kan bære alle typer smykker og stadig få den samme effekt! Den anden gode ting ved at bære smykker er, at det kræver meget lidt vedligeholdelse fra din side, så oftest behøver du ikke rigtig at tænke så meget over det. Her er nogle artikler om, hvordan du kan bære ædelsten bedre og i længere tid:

 

Hvad kan smykker gøre for dig?

Smykker kan give dig stor selvtillid og hjælpe dig med at føle dig mere stærk. Du behøver ikke at klæde dig ud eller forsøge at være en person, som du ikke er, med smykker. Du kan vælge dit eget look og føle dig godt tilpas med det. Det kan også hjælpe dig til at se godt ud og føle dig godt tilpas. Du behøver ikke at blive dømt eller nedgjort af andre for at være dig – du kan bare være dig selv.

 

Hvordan man bærer ædelsten

Visse ædelsten har en stærk tilknytning til bestemte måneder, dage og andre dele af året. For eksempel er rubiner forbundet med rubicundens tegn, eller manden i det røde jakkesæt, som er starten på juletiden. Så hvis du leder efter en måde at inkorporere smykker i julearrangementet på, kan du sagtens gøre det. Desuden er det altid en god idé at bære ædelsten, der svarer til den årstid, du befinder dig i. Afhængigt af din placering kan du også opleve forskellige ædelstensforeninger. Hvis du f.eks. befinder dig i USA, kan du bære ametyst, som er kendt som et symbol på fred.

 

Pleje og rengøring af smykker

At vælge de rigtige smykker kan hjælpe dig med at føle dig selvsikker og stærk. Det kan også hjælpe dig til at se godt ud og føle dig godt tilpas. Der er dog tidspunkter, hvor du kan føle trang til at komme af med de smykker, du har på. Det er dog ikke en god idé! Du kan nemt komme af med smykkerne ved blot at sælge dem til en pantelåner. For at dine smykker kan holde så længe som muligt, skal du passe på flere faktorer. Først og fremmest skal du sørge for, at smykkets indfatning er tæt. Hvis den er løs, vil du begynde at beskadige den. For det andet skal du sørge for, at smykkerne er ordentligt rengjort. Hvis ikke, bliver det hurtigere sløvt.

 

Rubin, safir og andre farvede ædelstene

Nu hvor vi har talt om at sørge for, at dine smykker er stramme, skal vi se på de forskellige slags ædelsten, som du kan bære. Der findes så mange farvede ædelsten, at du helt sikkert vil finde noget, som du har en forkærlighed for. Du kan bære alle farver, herunder rød, gul, blå, grøn, grøn, turkis, lilla og orange. Den vigtigste faktor, som du skal overveje, når du vælger den rigtige farvede ædelsten, er den måned, årstid og dag, som smykkerne bæres. Hvis du vælger noget, der ikke er forbundet med den årstid og den dag, hvor det bæres, er der stor sandsynlighed for, at du begynder at føle dig selvbevidst – det er aldrig en god ting.

 

Guld- og sølvsmykker

Mange mennesker viger tilbage fra at bære guldsmykker, fordi de føler, at de er for dyre at vedligeholde. Hvis du ønsker at bære guldsmykker og få dem til at holde så længe som muligt, er det vigtigt at holde et par faktorer i tankerne. Først og fremmest skal du sørge for, at det smykke, du bærer, er tæt nok. Hvis det ikke er det, så vil du begynde at beskadige smykket. For det andet skal du sørge for, at stykket er ordentligt rengjort. Ting som f.eks. håndrystelser og pludselige bevægelser kan forårsage anløbning, som er en gullig belægning, der dannes på overfladen af metal.

 

Tips til, hvordan du får smykker til at holde længere

– Sørg for, at dine smykker bliver rengjort ordentligt. – Sørg for, at smykket sidder stramt nok. – Sørg for, at smykket er opbevaret korrekt, så det ikke udsættes for ekstreme temperaturer. Ekstreme temperaturer kan beskadige dine smykker. – Sørg for, at smykkerne holdes væk fra støv og andre partikler.

 

Konklusion

Vi håber, at denne artikel har givet dig indsigt i, hvordan du kan bære ædelsten bedre og i længere tid. Husk, at du kan bære alle typer ædelsten, herunder gulguld, hvidguld, rosaguld og platin. Vælg den rigtige ædelsten, og så er du klar til at gå! Som vi har nævnt, har nogle ædelsten stærke associationer til bestemte måneder, dage og andre dele af året, såsom safirer, der forbindes med rubicund eller manden i det røde jakkesæt, som er starten på julesæsonen. Der er også visse ædelsten, der svarer til den årstid, du befinder dig i. For eksempel er ametyst kendt for at være et symbol på fred, mens turkis er kendt for at være et symbol på sommer. Når du vælger den rigtige ædelsten, skal du sørge for, at den passer til de smykker, du har på, måneden, årstiden og andre faktorer.