Skab en bolig med plads til kreativitet og forkælelse

Skab en bolig med plads til kreativitet og forkælelse

15. april 2020 0 Af admin

For at du skal føle dig godt tilpas i din bolig, er det vigtigt, at den kan rumme mange forskellige sider. Eksempelvis kan det både være skønt at have et badeværelse med plads til selvforkælelse og en stue, hvor du kan fordybe dig i kreative projekter. Her kan du blive klogere på, hvordan du udnytter boligen bedst muligt. 

Hvilke behov skal du have dækket?

Vil du udnytte din bolig optimalt, er det en god idé at overveje, hvilke behov du gerne vil have dækket. Nyder du eksempelvis at sætte dit hår foran spejlet, kan det være praktisk med en hylde til hårvoks, og hvis du godt kan lide at se TV, mens du strikker, kan du gøre klogt i at investere i en kurv til dit garn.

Ved at tilpasse boligen til dine behov på denne måde, vil du sandsynligvis opdage, at din hverdag glider lettere. Hvis alle ting har en plads, er det eksempelvis lettere at holde overblikket. I sidste ende kan dette føre til, at det bliver lettere for dig at slappe af, når du er hjemme.

Opbevaring er nøglen

Skal du have plads til både kreativitet og forkælelse, er det en rigtig god idé at tænke på praktisk opbevaring. Ved at opbevare dine ting på en god måde, kan du nemlig udnytte pladsen, og du får samtidig lettere ved at finde dine ting. En god start er at sortere dine ting, så de ting der hører sammen også ligger sammen.

I mange tilfælde sker dette naturligt. Eksempelvis har du nok både tandpasta og shampoo på badeværelset og tallerkner og stegepande i køkkenet. Dog kan der være visse andre genstande, som har mere flydende funktioner og dermed ikke en fast plads. Ved at samle disse ting og opbevare dem på en god måde, kan du skabe større overblik.

Indret din bolig i zoner

Vil du gerne have, at din bolig opfylder mange forskellige behov, er det en god idé at indrette i zoner. Eksempelvis kan du både dele stuen op i en zoner, hvor der er plads til afslapning og en zone, hvor du har mulighed for at arbejde eller studere. På den måde kan du skabe de optimale betingelser for dig selv, uanset hvad du vil lave.

Deler du din stue op i flere forskellige zoner betyder det desuden, at hele familien kan samles i stuen. Der kan for eksempel være et hyggehjørne, hvor en af børnene læser og et mere kreativt hjørne, hvor du udfolder dine tegnekundskaber. Der er altså intet i vejen for, at rummene opfylder flere funktioner samtidig.

Skab ro

På trods af det kan være smart at indrette i flere forskellige zoner, kan det også hurtigt blive en rodet affære. Derfor er det en god idé at dele de forskellige zoner op rent visuelt, så øjet kan finde ro. Dette kan for eksempel være ved at lægge smukke gulvtæpper i bestemte zoner eller male en enkelt væg i en farve. Ved at være kreativ kan du uden tvivl benytte alle boligens kvadratmeter på den måder, der passer bedst til dig.