Sådan udvikler du din forretning

Sådan udvikler du din forretning

23. december 2022 0 Af Nemlinkbuilding.dk

Opsøg viden og vær selvkritisk

Det kan være svært at være kritisk overfor sig selv. Jeg kender det nemlig alt for godt: Man har arbejdet utroligt hårdt, virksomheden startede med intet, man har trodset kritikerne. Derfor kan det den dag i dag være svært at være selvkritisk, men det er en nødvendig del af at holde sin virksomhed kørende. Det kan derfor være en gave at samle ens konkurrenter og lignende for at blive klogere på deres SOP’s og udveksle erfaringer o.lign. Tro det eller ej, der er faktisk mange der allerede gør det i deres lokale konferencecentre, virksomheder og diverse sale.

Få viden om dit produkt 

For at være en god sælger skal du først og fremmest have detaljeret viden om produktet du sælger. Det vil hjælpe dig med at forstå kundernes behov og hvad du kan tilbyde dem. Lær produktets specifikationer, funktioner og fordele, så du kan forklare disse for kunden. Dette vil hjælpe kunden med at træffe et informeret valg og mindske risikoen for kunderegret. Du bør også være vidende om konkurrenterne og hvad de tilbyder, så du kan foreslå et produkt, der passer bedre til kundens behov. Som skrevet ovenfor er det yderst vigtigt hele tiden at være kritisk overfor sit produkt eller ydelse. Bliv ved med at spørge dig selv om der er noget du kunne gøre bedre? Hvor langt tid vil kunderne være interesseret i dette produkt?

Vær ærlig og engageret 

Ud over at være velinformeret om produktet, er det vigtigt, at du opfører dig ærligt og engageret. Kunden skal føle sig velkommen og høre på, hvad du har at sige. Du bør give en præsentation af produktet, der er klar og let at forstå, og du bør være åben over for spørgsmål og kommentarer. Prøv at bygge et godt forhold til kunden, så de føler sig trygge og tillid og vil vende tilbage i fremtiden. Vær også lydhør over for kundens ordrer og anmodninger, så du kan give dem den bedst mulige service.