Sådan fornyer du nemt din bolig

Sådan fornyer du nemt din bolig

30. november 2018 0 Af Nemlinkbuilding.dk

Mange kender følelsen af at ens hjem bliver ensformigt at kigge på i længden, og godt kunne trænge til at blive frisket op. Det skyldes, at man ser på det hver eneste dag, og derfor godt kan have brug for fornyelse eller forandring. Det kan dog være uoverskueligt, når man har en travl hverdag, med arbejde, børn, fritidsinteresser, m.m. Forandriger kan være både store og små, så måske er det ikke nødvendigt at sætte gang i en totalrenovering af hjemmet?

 

Små forandringer kan gøre en stor forskel

En god forandring er ikke nødvendigvis en stor forandring. Selv de mindre fornyelser kan gøre en forskel.

 

En omgang maling kan virkelig gøre underværker for et rum. Hvis man er til hvide vægge, bliver de pæne og ensartede at se på efter et lag maling. Hvis man vil prøve noget helt nyt kan man prøve kræfter med forskellige farver, som f.eks. pastelfarver ellre mørkere farver. Man kan også vælge at male én væg i en anden farve, for at skabe lidt kontrast, og ændre udtrykket i rummet.

 

Man kan også forny ens gamle møbler med en omgang maling i spændende farver, eller med en omplstring. På den måde får man et unikt møbel, der har historie og charme, og samtidig er moderne og pænt at se på.

 

Man kan gå på jagt på loppemarkeder eller i genbrugsbutikker. Ofte gemmer disse steder på uvurderligt genbrugsguld, der kan give ens hjem et unikt og personligt udtryk. Man kan finde mange fede møbler, og selv hvis de er lidt slidte, kan man bruge ovenstående metode, og friske dem lidt op. Man kan nemt kombinere genbrugsmøbler med f.eks. Ikea-møbler, og skabe en flot og spændende stil derhjemme.

 

Gør det til et fællesprojekt og find inspiration online

Hvis man ikke har lyst til at tage på genbrugsjagt, eller være kreativ og gøre det selv alene, så kan man eventuelt gøre det til et hyggeligt fællesprojekt. Man kan invitere familie og venner, og få dem til at hjælpe med at male eller flytte rundt på møbler. Som betaling kan man passende byde på pizza og en kold øl.

 

Man kan finde mere inspiration online til, hvordan boligindretningen kan fornyes eller ændres, uden at man skal bruge for lang tid på det, og uden at det koster en formue. Man kan for eksempel søge efter gør-det-selv sider online, eller man kan søge efter inspiration ved at se, hvordan andre indretter deres hjem.

 

I nogle tilfælde er det dog ikke nok med små forandringer og lidt maling. Det kan være at en større renovering eller tilbygning er nødvendig, hvis der f.eks. er en familieforøgelse i vente. Det kan også være at der skal investeres i nye møbler. Det er ikke sikkert at privatøkonomien kan klare dette, og det kan være nødvendigt at tage et lån. Hvis du overvejer denne løsning, kan du her få gode ideer til lånet. Der findes mange forskellige låntyper, og det er vigtigt at finde det, der passer til ens behov og ønsker.