Rengør dine vinduer, som en professionel med 4 lette trin

Rengør dine vinduer, som en professionel med 4 lette trin

23. august 2021 0 Af redaktionen_dk

Hvis du leder efter en måde at forbedre udseendet af dit hjem på, er det på tide at rense dine vinduer. Vinduer bliver ofte overset, når det kommer til rengøring, fordi de ikke er som andre overflader i huset, der kan tørres af med en klud og noget vand eller sæbe. Vinduespudsere har særlige værktøjer og produkter, der er udviklet specielt til dette formål, som vi vil tale om i denne artikel.

For at pudse dine egne vinduer skal du bruge 5 ting.

  • Vand
  • Opvaskemiddel
  • En svamp eller indvasker
  • En skraber
  • En tør klud

5 simple værktøjer, som kan klare de fleste vinduer, uden det stor besvær.

Hvordan pudser man vinduer? – Trin for trin

Trin 1.

Først tager du og blandet vand med opvaskemiddel. Til 5 liter vand skal du bruge 1 spiseske opvaskemiddel. Når det er blandet, så er du klar til at gå i gang. Hvis altså du har fundet det øvrige værktøj frem.

Trin 2.

Tag din svamp eller indvasker, og dyb den i vandet, og herefter op på den rude, der skal vaskes. Sørg for at komme rundt i hjørner og kanter, og gerne i forskellige retninger og cirkelbevægelser.

Trin 3.

Når hele ruden er vasket ind, så tager du din skraber. Det er hér, at mange gør det forkert, hvortil det kan begynde at løbe og lave linjer, som man kan se efterfølgende.

Den korrekte måde er, at du starter lodret oppe i det ene hjørne. Her tager du og skraber over til den anden side, men uden at løfte skraberen, så skraber du ned og mod den modsatte side. Det er vigtigt, at du overlaber banen oven, så du undgår, at der kommer striber. Du fortsætter altså fra side til side, uden at løfte skraberen, indtil du er nået ned til bunden.

Trin 4.

Tag din klud og vaske skraberen af for vand. Hertil tager du og tørre langs rudens kanter, så der ikke lægger sig vand og mugner, og løber ned af kanten.

Tillykke! – Du har nu vasket din første rude, som en professionel ville gøre det. Du kan måske ikke kalde dig professionel endnu, men øvelser gør mester, som ordsproget siger.

Hvor ofte skal man pudse?

Hvis du spørger en professionel vinduespudser, så vil han/hun nok sige én gang om måneden. Men det er de færreste af os, der har tiden til at gøre det hver måned. Desuden så er det ikke sikkert, at dine ruder er beskidte efter én måned, for vejrforholdene har en stor betydning for, hvor ofte de skal pudses.

Du bør pudse dine vinduer cirka 3-4 gange om året, eller når du synes at de trænger. Mange finder det mest tilfredsstillende at pudse dem, når de er synligt beskidte, da man kan se en tydelig forskel. Man kan dog risikere, hvis man sylter lidt for længe med de beskidte ruder, at de ikke bliver rene i første gang, man pudser dem. Derfor kan man risikere at skulle vaske dem over 2 omgange, for at de bliver rene. Og så kan man jo spørge sig selv, om man giver at lave dobbeltarbejde, hvortil alternativet er, at man pudser dem lidt oftere.