Regnvand: Hvorfor bør du have en regnvandsfaskine?

Regnvand: Hvorfor bør du have en regnvandsfaskine?

20. november 2022 999 Af redaktionen_dk

En regnvandsfaskine er en slags vanddepot, som bliver gemt under græsplænen. Den kan hjælpe med at lede regnvandet væk, hvis der har været kraftige regnskyl. Dermed bliver kloakken ikke lige så overbelastet, som hvis ikke der var en regnvandsfaskine. Læs mere om, hvorfor du bør investere i en regnvandsfaskine her.

Derfor er en regnvandsfaskine en god idé

Når det regner udenfor, så synker regnvandet stille og roligt ned i din regnvandsfaskine. Efterfølgende siver regnvandet ned i grundvandet. Det betyder, at det ikke skal ned igennem kloakken, og du risikerer derfor ikke, at den bliver overbelastet. Den risikerer nemlig at blive udfordret ved skybrud eller kraftige regnskyl.

Således har regnvandsfaskinen altid en nyttig funktion, både når det kommer til miljøet og til kloakken. Den er nemlig også med til at gøre grundvandet renere, fordi den leder regnvandet ned i jorden. Det er dermed en god måde, hvorpå du kan gøre din bolig mere miljøvenlig, og du kan sagtens lave din egen regnvandsfaskine.

Fordele og ulemper ved en regnvandsfaskine

Ligesom det er tilfældet med alt andet, så er der både fordele og ulemper ved en regnvandsfaskine. I de fleste tilfælde opvejer fordelene ulemperne, men der er alligevel god grund til at læse op på, hvilke ulemper der er ved en regnvandsfaskine. Sådan får du nemlig mulighed for at vurdere, om der er grund til at opføre en i din have.

Fordelene ved en regnvandsfaskine er, at du aflaster både rensningsanlægget og kloaksystemet. Du slipper desuden for de mange udgifter, der kan være forbundet med at få en autoriseret kloakmester ud, hvis kloakken bliver tilstoppet. Din bolig bliver samtidig mere miljøvenlig, og det er en god idé at lægge fokus på.

Ulempen er derimod, at den skal vedligeholdes, fordi du løbende skal føre tilsyn med den. Hvis du ikke vedligeholder din regnvandsfaskine, så risikerer du, at den ikke kan klare vandmængden, eller at den ikke fungerer korrekt. Selvom én regnvandsfaskine ikke alene redder miljøet, så kan flere godt have en indflydelse.

Herudover kan det være en god idé at overveje, om ikke en regnvandsfaskine er en god idé på din grund, hvis du skal bygge et nyt sommerhus. Det kan nemlig være vanskeligt at lede kloakvandet ned i kloakken, hvis du bygger i et sommerhusområde – og dét kan være en dyr omgang at få fikset. Læs mere om regnvandsfaskiner her.