Partytelt: Hold din fest hjemme i haven

Partytelt: Hold din fest hjemme i haven

4. august 2021 1 Af admin

Skal du holde fest? Der er mange faktorer, der spiller ind, når du skal beslutte dig for, hvor festen skal foregå. Her spiller både økonomi, praktikaliteter og naturligvis drømme og ønsker ind. Skal du leje et forsamlingslokale, invitere familie og venner på den lokale kro, eller skal du forsøge at få stuvet alle gæsterne sammen derhjemme?

Det er langt fra alle der har plads til at holde en fest med mange gæster derhjemme, og skal festen holdes ude i byen, bliver det hurtigt en dyr fornøjelse. Den oplagte mellemvej er naturligvis at leje et festtelt. Der eksisterer helt sikkert mange fordomme om at holde fest i et telt, men i virkeligheden er det utroligt hyggeligt, at invitere venner og bekendte hjem i haven til en konfirmation, en rund fødselsdag eller et kobberbryllup.

Moderne telte til moderne fester

Hos ABC Teltudlejning har du mulighed for at leje en lang række forskellige telte – både store og små. Det er faktisk også muligt at sammensætte flere moduler, så du får lige præcis den opbygning, du ønsker. Teltene findes med store vinduessektioner, så der er lyst og behageligt under teltdugen, og er vejret godt, kan du droppe siderne, eller vente med at montere dem til temperaturen sænker sig ved aften tid.

For at få den optimale oplevelse, er det vigtigt at teltet placeres på en nogenlunde plan overflade. Det er oplagt at vælge et telt med fast gulv – specielt hvis der skal stilles borde og stole op i teltet. Med et fast trægulv som underlag, virker teltet mere eksklusivt ligesom eventuelle ujævnheder i græsplænen nemt kan skjules under gulvet.

Tænk over bordopstillingen

Hvor stort et telt skal jeg vælge? Svaret på det spørgsmål kommer naturligvis an på, hvad der skal foregå i teltet. Til spisning ved langborde anbefaler man 1 kvadratmeter pr. person, men ønsker du en bordopstilling med runde borde, skal der helts være 1,5 kvadratmeter pr. person. Skal der serveres buffet, så er det vigtigt med god plads, og her tænkes både på pladsen til selve buffeten, men også god plads så gæsterne kan komme rundt langs bordene.

Skal der danses, arrangeres gavebord eller opstilles scene til musik, kræver det alt sammen mere plads, og grundig planlægning inden. Engagerer du professionelle musikere, kan det være en god idé at undersøge hvor meget plads, musikerne skal bruge, og hvad de har brug for at strøm mm.

Få står på borde, stole og service

Benytter du et professionelt firma som ABC Teltudlejning, kan du – foruden selve teltet – også leje borde, stole og service. Du kan endda også leje fadølsanlæg, musikanlæg og meget andet, der kan være med til at gøre festen til noget særligt. Husk, at jo mere du overlader til andre, des mere frihed har du til at nyde din fest.

Det er vigtigt at gå i gang med planlægningen af en fest i god tid. Det er en fordel at have gjort sig nogle konkrete tanker om hvordan teltet kan paceres i haven, og hvilke ønsker man måtte have til bordopstilling. Det er vigtigt med god plads i teltet, så vælg hellere et telt, der er for stort, end ét der er for småt.