Motionsformer 2021

Motionsformer 2021

30. juli 2021 0 Af admin

Sådan taber du dig effektivt

Spontan fysisk aktivitet er nøglen til bevægelsesbetonet vægttab. Som tidligere nævnt betyder 90 eller 180 minutters motion ikke det store for det samlede energiforbrug.

Spontan fysisk aktivitet dækker over alle de ting, som ikke er planlagt. Når du går en tur, tager trappen, cykler til og fra arbejde eller leger med børnene.
Noget tyder på, at hvis du træner 60 minutter hver dag, vil alt den øvrige aktivitet blive mindre. Du tager måske bussen til og fra arbejde, fordi du ved, at du skal hjem og træne i en time.

Det kan virke underligt at bevægelse er blandt kostrådene, men for at være i energibalance, må man opretholde et vist aktivitetsniveau hver dag. Og selvfølgelig spise sundt.

Hvad kan jeg gøre der er let ?

En af de hotteste måder at forbrænde kalorier på er ved at gå langs vandet da den bløde sandbund øger pulsen og sætter forbrændingen i vejret. Her i 2021 er det blevet utroligt populært at gå på ravjagt i stedet for bare at gå formålsløst rundt på stranden har man nu pludselig noget at gå op i. Ravstykker skal dog have en vis størrelse hvis du skal se dem i et normalt tempo men du kan evt. gå i mørket med en af de såkaldte ravlamper som får ravet til at lyse op i en neon gul farve og på den måde øge din hastighed da du blot skal kikke efter noget der er gult – en rigtig god måde til ekstra motion og så er det blot at finde en ravlampe der er god.

Hvad kan jeg gøre hvis det skal gå hurtigt ?

Hvis du løber 30 minutter tre gange om ugen, vil du forbrænde, hvad der svarer til et enkelt aftensmåltid og måske et mellemmåltid. Og hvis du så samtidig belønner dig selv for din træning ved at spise mere eller være mindre aktiv i de øvrige timer, ja så taber du dig ikke.

Et vægttab er langt hen ad vejen relateret til kosten og ændringer i kostvanerne. Motion er blot et supplement til energiforbrændingen, men kan slet ikke alene føre til et vægttab. Især ikke, hvis træningen altid belønnes.

Sikkehed hvis du træner alene

Tracking kan især være en stor motivationsfaktor for jer, der godt kan lide at træne alene – eller ikke i nærheden af andre. 

Forskning viser, at et socialt element i træningen styrker, at man er motiveret til at vedligeholde sin træning, så behøver det ikke at være fysisk.

Det sociale element kan sagtens være virtuelt, hvor der er masser af slags fællesskaber – og de opstår ofte gennem brugen aktivitetstrackere og motionsapps

Forskning viser, at det at have et socialt element omkring træningen fører til, at man er mere aktiv og vedligeholder sin træning bedre. Men du behøver slet ikke være fysisk sammen med andre om træningen for at få det sociale element med.

Som med alt andet, så er det meget individuelt, hvordan vores kroppe reagerer efter motion. Nogle kan gå timevis efter motion uden at spise noget som helst, mens andre bliver meget sultne og døjer med ubehag og svimmelhed, hvis de ikke får mad umiddelbart efter motion. Hvis du hører til den sidste gruppe, så kan det resultere i overspisningssituationer.