Lav selv gødninger til haven

Lav selv gødninger til haven

5. oktober 2022 5132 Af redaktionen_dk

Du behøver ikke at købe dyre gødningsstoffer i butikken for at få en smuk have. Faktisk kan du lave din egen gødning derhjemme ved hjælp af enkle ingredienser, som du sikkert allerede har. Dette blogindlæg vil lære dig, hvordan du laver tre forskellige typer hjemmelavet gødning, så læs videre for at få flere oplysninger!

Sådan laver du gødning

En af de gode ting ved at lave din egen gødning er, at du kan skræddersy den til dine specifikke behov. Hvis du f.eks. har mange planter, der har brug for kvælstof, kan du lave en kvælstofrig gødning. Eller hvis du har planter, der har svært ved at få nok fosfor, kan du lave en fosfor-tæt gødning.

De tre vigtigste næringsstoffer, som planter har brug for, er kvælstof, fosfor og kalium. Kvælstof er ansvarlig for bladvækst, fosfor er nødvendigt for rodvækst og blomstring, og kalium er med til at sikre plantens generelle sundhed.

  • For at lave en kvælstofrig gødning blandes en del blodmel og to dele benmel sammen. Blodmel er en naturlig kilde til kvælstof, mens benmel er rig på fosfor.
  • For at fremstille en fosforholdig gødning kombineres en del stenfosfat og to dele grønsand. Stenfosfat er en naturlig kilde til fosfor, mens grønsand er rig på kalium.
  • For at fremstille en kaliumrig gødning anvendes der en blanding af en del træaske og to dele tangmel. Træaske er en naturlig kilde til kalium, mens tangmel er rig på kvælstof.

Nu, hvor du ved, hvordan du kan lave din egen gødning, kan du prøve at se, hvad der virker bedst i din have!. Og hvis det ikke virker for dig, så kan du måske prøve med tanggødning?

Hvad er tanggødning?

Tanggødning er fremstillet af tørret tang, der er blevet formalet til et pulver. Tang indeholder et væld af næringsstoffer, som planter har brug for, herunder kvælstof, fosfor, kalium og magnesium. Det indeholder også spormineraler, som er vigtige for planters sundhed.

Tang gødning (Guide): For at lave tanggødning skal du blot blande en del tangpulver med ti dele vand. Denne blanding kan derefter påføres planterne, enten som en bladsprøjte eller som en roddrypning.

Tanggødning er en glimrende måde at forbedre dine planters sundhed på. Det er især godt til brug på grøntsager, frugter og blomster. Hvis du aldrig har brugt tanggødning før, du vil måske blive overrasket over resultatet! Gød to gange om året, både planter, buske, hække og græsset. for at styrke det over sommer og vinter.