Hvordan skærer du toppen af din elregning?

Hvordan skærer du toppen af din elregning?

9. juli 2022 5 Af redaktionen_dk

Mens du går og håber på billigere elpriser, kan du heldigvis selv gøre noget for at reducere dit elforbrug. Det er ganske små ændringer der skal til i din daglige adfærd, der kan spare på dit elforbrug, og derigennem din elregning. Her kan du få gode råd om, hvordan små ændringer i din daglige adfærd kan  spare på dit samlede elforbrug. 

 

Seks gode råd til at reducere dit elforbrug

Når du skal reducere dit elforbrug, skal det være en realistisk indsats i en hektisk hverdag. Men her har du seks forlag til små ændringer i din adfærd, der ikke kræver ligeså meget som det sparer. 

  1. Når du laver mad, så have låg på dine gryder, på den måde sparer du 50% af elforbruget 
  2. Frostvarer skal optøs i køleskabet, så er forsvarerne med til at sænke temperaturen i køleskabet, og det sparer på køleskabets elforbrug 
  3. Undgå brug af tørretumbler, tør dit tøj uden for så vidt der er muligt. Hver gang du undgår brug af tørretumbler sparer du omkring 5-6 kr.
  4. Undgår at bruge standby funktion på dine underholdningsapparater. Faktisk er omkring en tredjedel af din elregning relateret til dine underholdningsapparater. Derfor skal de slukkes helt på stikkontakten.
  5. Skift dine lyspærer i huset til sparepærer, så sænker du forbruget af el, og udviklingen på markedet har gjort dem ret gode.
  6. Hvis dit køleskab eller fryser er af ældre dato, kan en udskiftning til en nyere og energireduceret model sænke din elregning.

 

Hvad mere kan du gøre for at komme den høje elregning til livs? 

Kombineret med en ændring i din forbrugeradfærd, kan du måske spare yderligere. Er du helt sikker på at du har den billigste el udbyder på markedet? Hvis ikke så Find dit nye elselskab her. Her kan der være mange penge at spare på et uændret forbrug ved bare og skifte selskab.