Hold øje med vejret for din haves skyld

Hold øje med vejret for din haves skyld

25. september 2020 0 Af redaktionen_dk

En have kræver gerne lidt opmærksomhed. Hvis den ikke skal gro til i ukrudt, skal den passes løbende. Græsset skal slås, ukrudtet skal fjernes og blomsterne skal passes.

Nogle blomster kræver mere pasning og opmærksomhed end andre. Nogle er mere sarte over for ydre påvirkninger end andre. Har du nogle af de mere sarte planter i din have, skal du være opmærksom på at passe dem godt, så de ikke dør.

Tjek vejret

Tjek vejret i Århus eller en anden by, og gør det gerne dagligt. Så kan du holde øje med, om der kommer regn. Nogle af dine blomster og planter har måske brug for, at du vander dem, når der er mange tørre og varme dage. Kommer der regn, kan du undlade at vande.

Hold også øje med temperaturen. Der er mange planter, der har det svært med frost. Når tiden nærmer sig for kolde nætter, skal du beskytte dine frostfølsomme planter.

Vejret er omskifteligt

Hold dagligt øje med vejret i Århus, så du kan være forberedt. Kig også ud ad dit vindue. Vejret kan hurtigt skifte, og vi kan sagtens nå at få både sol og regn i løbet af en dag. Det er vi vant til her i Danmark.

Er du væk i en periode, kan du stadig holde øje med vejret i Århus eller din hjemby. Du har nok en nabo, der lige kan smutte over og vande, hvis du spørger pænt. Så kan du sende en sms på de dage, hvor det er nødvendigt.