Hold alle dele af bilen i stand

19. november 2018 2 Af redaktionen_dk

Når man har en bil, så kan det være svært at vide, hvilke ting der rent faktisk er vigtige at holde i stand. Man ved som regel, at dækkene skal skiftes ved årstider, man skal huske at fylde olie på, og nå ja – så skal den også lige gøres rent en gang i mellem. Det er også langt de færreste, der kunne finde på at lade en flænge i ruden sidde i for lang tid, eller køre med et punkteret dæk. Det er dog fordi, at det er de ting, man umiddelbart mærker og ser tydeligt på bilen.

 

Der findes dog en stor del af bilens egenskaber, som man ikke lige ser åbenlyst, men er lige så vigtigt for at bilen er i den bedste stand. En af dem er bilens tandrem, som faktisk er ret vigtig at holde øje med løbende. Husker man ikke at skifte den, kan de gå i stykker og dermed komme til at koste en dyrt senere hen.

 

Den er vigtig for bilens motor

Tandremmen er en vigtig del af bilens ”indmad”, og den er blot en ud af mange ting, man bør holde øje med jævnligt. Her kan du læse mere om de grunde til, at du blandt andet bør overveje, om din bils tandrem skal skiftes.

 

Fordi tingene ikke lige er noget man bemærker, når man kigger på bilen, kan de fleste godt finde på bare at ”køre dem ud” til det sidste. Det er dog i langt de fleste tilfælde en knap så god idé, at det kan komme til at koste en dyrt, hvis det går i stykker.

 

Tandremmen er nemlig med til at holde bilens cylindere i gang. Det gør den på den måde, at det er den, der sørger for, at de kører i jævnligt og samme tempo, og at ventilerne åbner og lukker sig, når de skal. Går tandremmen i stykker, så de ikke gør det, kan det resultere i slemme skader på bilens motor, der kan risikere at gå i stykker. En tandrem er lang billigere at udskifte, end motoren er, og derfor er det netop en god idé at holde øje med den mindre dele af bilen. Det simple ved tandremmen er, at den kan skiftes ud i et gør-det-selv projekt.

 

Ønsker du andre gode råd?

Arbejdet på bilen er langt fra det eneste man kan klare selv. Hvis du er vild med gør-det-selv arbejde, kan du finde gode guides på nettet, der kan gøre dig klogere på de smarte ting, du simpelt kan klare. Her kan du eksempelvis læse mere om de mange gode råd der er til gør det selv arbejde i hjemmet.