Få styr på jeres rekruttering

Få styr på jeres rekruttering

18. maj 2020 0 Af Nemlinkbuilding.dk

Rekruttering af en ny medarbejder er en svær størrelse. Hele processen kan virke uoverskuelig. Hvordan kommer man ud over stepperne og finder potentielle kandidater? Hvordan vælger vi den rigtige til jobsamtalen? Overholder vores kontrakt overenskomster og lovgivninger?

Har du ikke selv ressourcerne eller erfaringen med rekruttering? Eller har du givet op allerede før du begyndte? Så kan du nemt få hjælp til den rette rekruttering hos rekrutteringsbureauet Adecco.
For udover, at der kommer nogen og overtager alt det besværlige arbejde, så kan det også sikre dig imod dyre fejlrekrutteringer. Fejlrekrutteringer kan koste et firma mange penge – og endnu flere ressourcer og mere tid. Og lige præcis tid er svær at vinde tilbage. Derfor kan det være en god idé at samarbejde med eksperter på området. Det kan sikre dig imod både fejlrekrutteringer – og de fleste bureauer giver dig endda matchgaranti. Så er du i hvert fald sikret, at der ikke bliver brugt unødige penge på dine fremtidige rekrutteringer.

Rekruttering af nye medarbejdere har aldrig været nemmere

Vælger I som virksomhed at outsource jeres rekruttering til et bureau, overlader i alt det besværlige til partneren. Så kan I fokusere på det, der er jeres virksomheds kernekompetencer – og der, hvor I skaber vækst og værdi.

Når du fx bruger Adecco som rekrutteringsbureau, er der nemlig flere fordele. Den mest iøjefaldende fordel er matchgarantien på den udvalgte kandidat. Når I selv står for processen og laver fejlansættelse, hæfter i selv for regningen. Ideen med matchgarantien er nemlig, at hvis den udvalgte kandidat, imod al forventning, skulle være den forkerte profil, kan man som kunde gøre brug af sin matchgaranti. Så får I en ny rekrutteringsproces sat i gang uden ekstra omkostninger. Dertil håndteres alt papirarbejdet også, når den rette profil er fundet. Nemt, simpelt og effektivt.

Annoncering og search i fokus

Samtidig giver rekrutteringsbureauet erfaringer og ekspertise jer de bedste kandidater at vælge imellem. Med det stigende antal digitale kanaler og jobportaler, kan det være svært at finde ud af, hvor kandidaterne er henne. Før i tiden kunne man nøjes med at slå et job op på en stor jobportal. Dette er desværre ikke tilfældet længere. Kandidater og jobsøgende er blevet spredt for alle vinde. Derfor er man nødt til at sprede sit budskab i højere grad end før. Dertil skal det tilføjes, at folk i højere grad ikke søger job – men skifter job.
Det betyder kort sagt, at der er brug for at kontakte potentielle kandidater direkte, og annoncere, der hvor lige netop jeres drømmekandidater befinder sig.

Kultur og kompetencer har lige stor betydning

Med et rekrutteringsbureau i ryggen, får I også større indsigt i, hvem I rent faktisk søger og har brug for. Når man søger en ny medarbejder, kan man ofte komme til at fokusere for meget på, hvilke kompetencer og erfaringer, man mangler i virksomheden. I al snakken om arbejdsopgaver og ansvarsområder, kan man hurtigt glemme, at den bedste rekruttering sker, når virksomhed og kandidat matcher hinanden på kompetencer, erfaringer og kultur. Og lige nøjagtigt det rigtige fokus i rekrutteringen kan et rekrutteringsbureau hjælpe med. Eksempelvis besøger rekrutteringskonsulenter fra Adecco altid virksomheden. Det hjælper med at afdække kravprofilen – men i lige så høj grad, giver det et billede af den helt unikke virksomhedskultur, der findes hos den enkelte kunde.

Så får man ikke bare en ny medarbejder, der opfylder kompetencekravene. Man får også en medarbejder, der passer ind og engagerer de øvrige kollegaer. En medarbejder, der på længere sigt ikke bare opfylder deres arbejdsopgaver, men løfter virksomheden.

Rekrutteringer til hele organisationen

Et samarbejde med et rekrutteringsbureau kan altså give mange fordele. Det sparer ressourcer, du får matchgaranti, bliver sikret mod fejlrekrutteringer, får målrettet annoncering, og kan i sidste endne finde en medarbejder, der matcher på både kompetencer, erfaring og kultur.

Og alt det, på tværs af hele organisationen. Det vil sige lige fra de mest gængse stillinger – til lederrekrutteringer med eksempelvis Adeccos executive search. Og hos de fleste partnere kan du endvidere få mulighed for vikarløsninger og Try & Hire.