Få mere dagslys ind i din bolig

Få mere dagslys ind i din bolig

1. marts 2022 8 Af redaktionen_dk

Dagslys er vigtigt for vores helbred – og det er lige præcis derfor, at du bør indrette dit hjem, så du udnytter det bedst muligt.

Placer møblerne efter dagslyset

Hvis du vil have mest muligt ud af det lys, der kommer ind i din bolig, bør du placere de møbler, du bruger mest i løbet af dagen, lige dér hvor der er mest dagslys. På den måde får du så meget D-vitamin som muligt på trods af, at du opholder dig indenfor. Det er også en god idé at især placere spisebordet og arbejdsbordet ved vinduet.

Indret med lyse farver

Mørke farver absorberer lyset, imens lyse farver reflekterer lyset. Du bør derfor ikke indrette med alt for mange mørke møbler, men bør i stedet indrette dit hjem med møbler og farver. Vægge og lofter bør være hvide, imens gulvet også bør være lyst. Det sikrer, at du får så meget dagslys ind – og så langt ind i rummet som muligt. Du bør dog ikke holde dig helt fra farver, faktisk er det nemlig en god idé med en sofa i en kontrastfarve, da det faktisk får rummet til at syne større end det egentlig er.

Fjern forhindringer i vindueskarmen

Lyset kommer ind ad vinduerne, men det gør det altså ikke, hvis der står en masse ting i vejen. Hvis du altså har vindueskarmen fuldt af blomster, bøger og andet nips, så kan solen ikke finde vejen ind og du får et mørkt rum. Du bør derfor fjerne al unødigt fra vindueskarmen og flytte tingene andre steder hen. Hvis du dog stadig gerne vil have lidt stående i vindueskarmen, bør du prioritere glasvaser, hvor lyset kan skinne igennem.

Fjern forhindringer udendørs

I mange tilfælde er det ikke hjemmet, der er problemet. Det er i stedet forhindringer udendørs, der kan stå i vejen for, at du får fuldt udbytte af dagslyset. Det kan f.eks. være en hæk eller oftest et træ, der skygger for solen. Her kan det være en god idé at klippe hækken længere ned eller fælde træerne, så du får mere naturligt lys ind i dit hjem. Læs mere om træfældning.