Få en sauna udendørs, og gør livet lidt sundere

Få en sauna udendørs, og gør livet lidt sundere

9. juni 2022 1845 Af redaktionen_dk

Måske har du indtil nu, primært forbundet det at gå i sauna med en tur i svømmehallen, og måske har du oven i købet altid prioriteret svømmeturen væsentligt højere, end det at gå i sauna bagefter. Der er dog mange gode grunde til at gå i sauna, og hvis du er så heldig, at dit hjem indbyder til muligheden, så vil en sauna udendørs faktisk være en god investering af flere årsager. Flere studier har nemlig vist, at en tur i sauna er sundt for både krop og sjæl, så hvorfor ikke begynde at lede efter en sauna til udendørs brug, allerede i dag?

Træt af at cykle? Gå en tur i sauna

Selvom det for nogen kan lyde ret skørt, så er der noget, der tyder på, at en tur i sauna næsten er ligeså sundt som at cykle en tur i almindeligt tempo. I hvert fald har en tur i sauna positiv indvirkning på både hjerterytme og blodtryk, selvom du egentlig bare sidder og slapper af. Selvfølgelig træner man ikke sine muskler ved en tur i sauna, men hvis du gerne vil have en sauna udendørs, er det dog ikke noget dumt argument at overveje. En sauna udendørs fås i øvrigt i mange forskellige designs, så du vil helt sikkert kunne finde en, som passer ind i dine designdrømme. 

Træt af tankemylder? En tur i sauna kan virke beroligende

Der er nok desværre mange mennesker, som kan savne lidt mere ro i hverdagen. For rigtig mange mennesker, kan det således være lidt af en kunst at få familieliv, arbejde, aftaler, venskaber, hus og hjem m.m. til at gå op i en højere enhed, og hvem kender ikke til følelsen af ikke at slå til, minimum ét af stederne? Her virker det måske lidt usandsynligt at en sauna kan hjælpe, men faktisk viser flere studier, at en tur i sauna også er godt for dit mentale helbred. Dit nervesystem bliver beroliget, din puls bliver sænket, og din roligere krop vil smitte af på dit måske urolige sind. En udendørs sauna hjemme i privaten, vil altså være en sund investering for både krop og sjæl, så du kan roligt begynde at lede efter en lækker sauna du kan have udendørs i hjemmet.

El eller brændefyr? Find den sauna, der passer bedst til dig

Der er flere muligheder når det kommer til køb af udendørs sauna. Der er både mange forskellige designs at vælge imellem, men derudover er der også mulighed for at vælge mellem el og brændefyr ift. at opvarme din sauna. Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved begge dele, og derfor kan det være en god idé at opsøge den rette rådgivning, så du er sikker på, at du får lige den udendørs sauna, som du går og drømmer om. Mon ikke også dine venner vil glæde sig til at besøge dig lidt oftere, nu hvor en kold drink og en varm saunatur nok bliver en del af besøget?