Emblemer har altid været et statussymbol

Emblemer har altid været et statussymbol

11. januar 2022 7 Af redaktionen_dk

Emblemer er symboler, der beskriver en person, en gruppe af mennesker eller en organisation og repræsenterer dem i form af et emblem. Emblemer blev båret af riddere i middelalderen for at vise deres erhverv. Emblemet fra denne tid viser os, hvad der var vigtigt for ridderne dengang: deres familie, religion og land. Emblemer har altid fået særlig opmærksomhed på grund af deres betydning og symbolik . I moderne tider tildeles emblemer af statslige organer af forskellige årsager, f.eks. militære præstationer eller akademisk ekspertise . Emblemer, der anvendes inden for sport, er også kendt som badges og logoer. Hver har også en specifik betydning bag sig. Få dit eget emblem i dag hos emblemer

Emblemet har stor betydning

Emblemer bliver brugt i mange forskellige sammenhænge såsom politik, mode og sport. Emblemer bruges hovedsageligt af offentlige organer til at give offentligheden en idé om, hvad de står for. Emblemer kan også bruges til at vise en persons præstationer, hvilket er almindelig praksis inden for visse sportsgrene, hvor sejren fejres med et emblem på tøjet. Emblemer kan oprettes til ceremonier og gives til personer, der har sat deres præg på en organisation eller gruppe, som de er en del af. Emblemer giver os mulighed for at se, hvilke værdier eller idealer, der var vigtige på bestemte tidspunkter i historien.

Især spejdere benytter sig af emblemer. Emblemer kan også være en vigtig del af den uniform, som medlemmerne af en organisation eller gruppe bærer. Emblemer indeholder ofte symboler, der repræsenterer værdier som f.eks. venskab eller teamwork, hvilket giver medlemmerne en følelse af stolthed, når de bærer dem på uniformer og andre beklædningsgenstande som f.eks. huer. Emblemer spiller en vigtig rolle i samfundet ved at give os identitet og adskille os fra andre sociale grupper, klubber eller organisationer. Emblemer er med til at opbygge fællesskaber, fordi de giver folk noget at samles om og skabe kontakt med hinanden gennem. Emblemer kan vise vores arv og historie og ære dem, der kom før os og var med til at skabe respekten af det givne emblem.

 Emblemer

Nogle af de mest berømte emblemer i verden er de amerikanske væbnede styrkers emblemer. Disse emblemer bruges til at identificere de forskellige grene af militæret, og de har hver især en anden betydning og symbolik. Emblemerne for det amerikanske marinekorps har f.eks. en ørn, en globus og et anker, som repræsenterer marinesoldaternes mobilitet, verdensomspændende rækkevidde og magt. Andre berømte emblemer er United States Army’s emblemer, som viser en havørn med en olivengren i kløerne, og United States Navy’s emblemer, som viser et anker og en ørn. Det danske våbenskjold har en lang og broget historie. Det nuværende design har været i brug siden 1819 og består af tre blå løver på hvid baggrund. Løverne repræsenterer styrke og mod, og kronen på deres hoveder repræsenterer det danske monarki. Våbenskjoldet har været brugt i forskellige former siden slutningen af det 12. århundrede, da Danmark først blev forenet som land. Det menes, at det oprindelige design kan have været baseret på et emblem, som den danske kong Valdemar II brugte.