Det skal man have styr på til en begravelse

Det skal man have styr på til en begravelse

10. maj 2021 0 Af redaktionen_dk

Når man mister en, man har kær, er det vigtigt, at man får arrangeret en begravelse, så alle venner, familie og bekendte, kan tage et sidste afsked med den afdøde. Udover at man også skal tænke på et eventuel dødsbo, som du kan læse om på denne side. Det kan være en stor mundfuld at arrangere en begravelse, men man ikke har prøvet det før. Men der er nogle ting, som man plejer at gøre, og ellers er der ellers frit spil, på hvordan man ønsker at arrangere det hele.

Snak med præsten, om hvad der skal siges i kirken

Når man står og gerne vil holde en begravelse, så sker det ofte kort tid efter dødens optræden. Det er dog forskelligt, da det skal passe med, at de pårørende kan, men også hvornår præsten kan, og der. hvor kan man holde ceremonien, er ledig. Snak med præsten om, hvad han/hun skal sige i kirken, skal der spilles nogen bestemte sange i anledningens vis, eller andet, så skal det forberedes og arrangeres i samarbejde med præsten.

Inviter alle dem, som kendte den afdøde

Når i sammen med præsten har fundet en dato til begravelsen, så er det næste skridt, at informere om begivenheden. Inviter den afdødes venner og bekendte, og resten af familien, så de har en chance for at side det sidste farvel, og støtte i den svære tid.

Book et sted, hvor i kan holde en ceremoni efter kirken

Det kan virke lidt absurd, at man mødes bagefter til noget hygge og mad, efter at man har sagt farvel til et menneske. Men sådan gøres det ofte. Man kan invitere, dem der har lyst, til et sted, hvor man kan samles, efterfølgende til lidt hygge og en bid mad. På den måde kan man afslutte begivenheden på en ordentlig og tilforladelig måde, hvor man kan snakke om den sidste, svære tid.