Det nyeste hit til haven overrasker mange

Det nyeste hit til haven overrasker mange

23. november 2020 0 Af Nemlinkbuilding.dk

Danskerne er begyndt at finde en ældgammel tradition frem, som har været glemt i mange år. Og det er i haven det sker!

I de seneste år har salget af røgeovne været støt og stærkt stigende. En tilberedelsesmetode, som næsten var forsvundet, har gennem en årrække stille listet sig tilbage for derefter at eksplodere.

Først var det en selektiv gourmet gruppe og nogle garvede fiskere, som for det meste tog røgeovnene i brug. Men i takt med, at der hele tiden er kommet nye modeller på markedet, så har flere og flere fået øjnene op for, at røgeovne er guld værd når man vil imponere sine gæster. Røgeovne er det store hit til haven.

Hvad er det en røgeovn kan som grillen ikke formår?

Der er intet som duften og smagen af røget mad – hvad end man varmryger eller koldryger, så tilføres kødet en dybere aroma og smag. En god røgeovn kan give mirakler til bordet. Man ved det, når man først har prøvet det.

En røgeovn nøjes dog ikke kun med at give kødet en fantastisk smag. Tilberedningsmetoden er nænsom og tålmodig mod kødet, så når man til sidst er færdig sætter man tænderne i det møreste af det møreste kød.

Samtidigt har ovnene den egenskab, at de også tilfører kødet en bedre holdbarhed. Man kan dermed lavere større portioner, som holder i længere tid og til forskelligt brug.

På grund af de mange kvaliteter er ovnene en meget efterspurgt vare. Men hvilken røgeovn bør man kigge på til sin egen have?

Det er nemt at ryge mad, men hvilken røgeovn skal man vælge?

Ligesom når man køber et nyt komfur eller en grill, så er der nogle ting der er gode at spørge sig selv om, når man ønsker sig en røgeovn:

     Hvor stor skal den være – hvor meget vil man gerne ryge af gangen?

     Hvilken slags brændstof – vil man gerne bruge træpiller, sprit, gas eller el?

     Hvor meget koster den – er der en god pris og kan man eventuelt fange et af de mange tilbud?

     Hvilke funktioner – er der visse krav til røgeovnen, som man ikke vil undvære?

     Er designet vigtigt – og hvilket design er det man falder mest for?

Vi ønsker altid at spare tid og penge – det kan vi også med en røgeovn

Der er især to ting der gør sig gældende i valget af røgeovne: tid og penge.

Med hensyn til tid, så har især den elektriske røgeovn den fordel, at man blot skal tænde og slukke for røgeovnen, når man har lyst til at bruge den. Ovnen står simpelthen selv for at holde gang i ilden, mens man nemmere kan lave andre ting.

Prisen er typisk også en stor faktor, når det gælder om at købe et nyt produkt. Det er dog godt at huske – at hvis det kun drejer sig om en lille forskel i pris – så kan det godt betale sig, at få netop den røgeovn der dækker alle behov bedst. På den måde ender man med, at bruge ovnen mere i det lange løb, samtidigt med at man er glad og tilfreds med sin røgovn.